A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tame Impala – Tiny Desk-minikoncert, Four Tet-remix és szólólemezek a tagoktól

2020. augusztus 24., 18:39

Az ausztrál Tame Impala a 2015-ös Currents album The Slow Rush című 2020-as folyatásának februári megjelenése után már csak egy tévéfellépést és három koncertet tudott adni a koronavírus-járvány miatt, de az év eleji Lost In Yesterday klipet is csak az Is It True szerény videója követte (közben még volt egy The Streets-kollaborációjuk is). Ma bemutattak egy Tiny Desk Concert műsort, ahol Kevin Parker frontember mellett ott zenél az együttes másik két alaptagja, Dominic Simper és Jay Watson – akik most nyáron mindketten megjelentettek egy-egy szólóanyagot is.

Az 1986-os születésű dalszerző-multiinstrumentalista-producer-énekes Parker a legutóbbi két Tame Impala-albumot teljesen egyedül játszotta fel a stúdióban, de a korábbi lemezeken mindig besegített neki Watson is dobosként, billentyűsként, gitárosként és/vagy vokalistaként, a 2008-as első EP-n és a 2010-es debütalbumon pedig Simper is szerepelt basszistaként vagy gitárosként (a 2013 óta változatlan öttagú élő felállásban mind annyian gitárokon és billentyűkön játszanak). Most az amerikai NPR rádióhálózat Tiny Desk koncertszériájának otthoni verziójában trióként adtak elő csökkentett verziókat az új nagylemez Breathe Deeper és Is It True című számaiból, zárásként pedig az albumról lemaradt tavalyi Patience kislemezdalból.

.
a Tame Impala másik két augusztusi újdonsága, az Is It True című legfrissebb kislemezdal retrós képvilágú minimálklipje. . .

. . .és ambient remixe a brit producer Four Tet (született: Kieran Hebden, 1977) keverésében:

.
Kevin Parker a múlt hónapban maga is közzétett egy remixet – a dominikai származású amerikai queer rapper-énekesnő 070 Shake (Danielle Balbuena, 1997) januári Modus Vivendi debütalbumának Guilty Conscience című dalából:

.
az 1986-os születésű Tame Impala-tag Domininc Semper múlt héten Bambi név alatt adta ki Unfolding című első önálló EP-jét, melyet még Hollandiában élve rögzített a hatvanas-hetvenes évek európai filmzenéinek és a japán new age zenéknek a bűvöletében:

afternoon
garden
élan vital
weber fechner
rosewater
the first snow of the winter

.
az énekesként is kompetens 1990-es születésű Jay Watson (aki a Tame Impala-testvérzenekar Pondnak is kezdettől fogva tagja) 2014 óta már az ötödik szólóalbumát jelenteti meg a Gumby becenevéből képzett GUM projektnév alatt – az Out In The World klipdallal beharangozott azonos című nagylemez június közepén került piacra:

00:00 – Weightless in L.A.
04:22 – Airwalkin’
07:58 – Out In The World
11:55 – The Thrill Of Doing It Right
15:58 – Many Tears To Cry
20:49 – Alphabet Soup
23:28 – Don’t Let It Go Out
26:56 – Down The Dream
30:43 – Low To Low
35:49 – You Make Your Own Luck

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39