A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Táncra fel! – Omar Souleyman visszatér Budapestre

2019. május 24., 15:33

Omar Souleyman szíriai lakodalmakban kezdte karrierjét, ma már többek között a Glastonbury és a Roskilde fesztiválok színpadjain láthatjuk, de játszott a Nobel Peace Prize koncertjén és dolgozott együtt Björkkel is.  Most pedig ismét Budapesten, ezúttal az A38 Hajón von bűvkörébe ma, május 24-én. Táncra fel!

Omar Souleyman ünnepelt világzenei előadó. Hazájában, Szíriában indult karrierje, ahol lakodalmakon énekelt és mire megjelentette saját lemezét, már ötszáznál is több élő felvétel forgott kézről kézre a fellépéseiről. Omar Souleymant ugyanis aki látta, nem feledi, sőt újra látni akarja! Fején kefiával, arcán sötét napszemüveggel adja elő dalait, kántáló éneke és sodró zenéje pillanatokon belül elsodor minket is. Zenéjében éppen az a meghökkentő és egzotikus, ahogyan a szíriai zenét elektronikával keveri, de közben végig hű marad   önmagához.

A szíriai énekesre hamar felfigyelt a nyugat is: fellépett többek között a Glastonbury és a Roskilde fesztiválokon, a Warni Warni klipjéből mém lett, dolgozott együtt Björkkel, legutóbbi, To Syria With Love lemeze pedig Diplo kiadójánál jelent meg. Nálunk legutóbb pont ennek a lemeznek a bemutatójával járt egy éve, így már ránk fér az újabb adag  őrület, május 24-én az A38 Hajón.

New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
OmarSouleyman2 (SY)
Helyszín: A38 Hajó
Időpont: 2018. 05. 24., péntek

ESEMÉNYOLDAL

Címkék: ,