A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tarantino hazudott saját börtön látogatásáról

2015. december 2., 17:38

Mint az nyilvánosságra hozott rendőrségi aktájából kiderült, a rendező soha nem ült még börtönben, holott évtizedek óta terjeszti magáról, a nyolcvanas évek során rács mögött töltött némi időt. Tarantino priusza a valóságban azonban kiábrándítóan mindennapi.

quentin_tarantino

Komolyabb priuszt hazudott magának Quentin Tarantino, akiről kiderült állításával ellentétben mégsem ült börtönben a nyolcvanas évek során. Az Oscar-díjas rendező hivatalosan először a kilencvenes évek elején, a Paris Voicenak adott interjújában rukkolt elő a történetével, miszerint nyolc napot töltött közlekedési kihágás miatt előzetes letartóztatásban egy Los Angeles-i börtön cellájában. „Először azt hittem, milyen remek dialógusokat fogok itt összegyűjteni, de aztán rá kellett jönnöm, időpocsékolás az egész. A börtönben úgy bántak velünk, mint az állatokkal, ezt pedig senki nem szereti” – nyilatkozott akkor Tarantino.

A rendező megint másként adta elő a történetet 2000-ben saját életrajzírójának, Jeffrey Dawsonnak, aki már arról írt, Tarantino ellen közúti kihágások miatt elfogatóparancs volt érvényben, így egy mezei forgalmi ellenőrzést követően állították elő. Az igazságra végül a Los Angeles-i rendőrségen kopogtató Post bukkant rá. A lapnak Christopher Reed rendőrkapitány elmondta, Tarantino a hivatalos nyilvántartás szerint soha nem volt börtönben, a törvénnyel való legkomolyabb konfliktusa pedig egy jogosítvány nélküli vezetésért járó pénzbírság volt az ezredfordulón.