A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Te vagy az ellenség bennem – megjelent a Jazzékiel frontemberének első lemeze

2021. február 16., 0:04

Bár sose gondolt rá, hogy szólóalbumot készítsen, egy félbeszakadt Jazzékiel-turné után nála maradt szintetizátorból mégis egyenes út vezetett Jakab Péter most megjelent, egy hónap alatt egyedül megírt és felvett hétszámos lemezéhez. A Nem fontos személy egyszerre személyes hangvételű sadcore lemez és Jazzékiel-spinoff a zenekar frontemberének hálószobájából.

A frontember egy hónap alatt egyedül megírt és feljátszott Nem fontos személy című lemeze tulajdonképpen egy Jazzékiel-spinoff, és nemcsak Jakab Péter személye miatt: hangulatában és hangzásában is az anyazenekar utolsó, Szép napok című albumának világát idézi; a felvételeken domináns hangszerként jelennek meg a zongora mellett a szintetizátorszőnyegek, és a dalszövegek is nagyon személyesek, akárcsak a Jazzékielben. Ezért Jakab korábban soha nem is gondolt arra, hogy szólólemezt készítsen, ahogy fogalmazott, „egyszerűen nem volt rá szükség, hiszen a zenekarban ugyanekkora szabadságom van, ráadásul viccesen hangzik, de Áron (Hegyi Áron a Jazzékiel zeneszerző-zongoristája) zenéjét sokkal inkább a sajátomnak érzem. Dilemmáztam is rajta, hogy valóban megmutassam-e szélesebb körnek ezt az anyagot”.

A budapesti indie label, a Klinik által gondozott lo-fi körülmények között rögzített albumon minden hangszeren (zongora, szintetizátorok, gitárok, basszusgitár, dobok) az énekes játszik, a keverést is maga végezte, mindössze a masztering dicséri külső kéz, Maczkó Róbert (LA Gardens Studio) munkáját. A „Nem fontos személy” már elérhető az összes ismert streamingszolgáltató kínálatában. Lemezbemutatóra természetesen csak a járványügyi enyhítések után kerülhet majd sor.

Fotó: Bitay Andrea