A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tedd magadévá a ŽAGAR eddig kiadatlan, korai szerzeményeit

2020. március 20., 13:50

Tudjuk, hogy nagyjából mostanra unjátok a rendkívüli híreket, de a rendkívüli helyzetre való tekintettel, Zságer Balázs, a zenekar vezetője ŽAGAR – Early Works (2000 – 2010) címmel mától elérhetővé tett tíz, korai és eddig kiadatlan felvételt a bandcamp oldalukon. Az akció kettős célt szolgál.

Fantasztikus azt látni, hogy már eddig is mennyi kezdeményezés indult el arra, hogy az ilyen vagy olyan módon rászorultakat – a lehetőségeinkhez mérten – közös erővel segítsük és támogassuk a járvány idején. A különféle mozgalmakhoz a világ egyik legnépszerűbb zenemegosztó oldala, a BANDCAMP mától a következő akcióval tesz hozzá: „Támogassátok a Covid-19 által nehéz helyzetbe került művészeket.” Mint az oldalukon oldalukon olvasható, a Bandcampen eddig 469 millió dollár értékben töltöttek le zenét a zenekedvelők, és csak az elmúlt 30 napban 10, 1 millió dollárral támogatták kedvenc előadóikat, zenekaraikat.

Zságer Balázs és zenekara, a ŽAGAR is csatlakozott ehhez az akcióhoz, aminek célja nyilvánvalóan kettős: egyrészt azzal, hogy ritkaságaikat, eddig kiadatlan szerzeményeiket közkincssé teszik, szeretnének zenéjükkel örömet szerezni (mindenkinek, aki szereti), másrészt kérik, hogy akik tehetik, támogassák a zenekart azzal, hogy dalaikat megvásárolják. A ŽAGAR-t ismerve tudhatjuk, hogy nem serclikről van szó, hanem különleges felvételekről, amikkel, így együtt, egy csodálatos időutazást tehetünk.

Természetesen ez nem csak a ŽAGAR-ra, hanem az összes hazai és sok-sok külföldi előadóra is vonatkozik, a Bandcamp kínálata pedig szinte kimeríthetetlen, úgyhogy ráérős időtökben böngésszétek kedvenc előadóitok oldalait, és töltsetek le annyi zenét, amennyit csak tudtok.

„A nehéz helyzetre való tekintettel sajnos egy ideig nem találkozhatunk a koncerttermekben – mondja Zságer Balázs. – Ezért összeraktunk nektek egy válogatást olyan korai munkákból, melyek nagy része hivatalosan nem jelent meg. Maradjatok otthon és hallgassatok zenét! Reméljük hamarosan élőben is találkozunk! Az exkluzív válogatás mellett pár napig az egész Žagar katalógus is féláron elérhető a Bandcampen! Köszönünk minden támogatást!

A válogatásban korai, nagyrészt meg nem jelent munkák találhatók. Például az első két szám (Cousteau’s Dream, Waiting for the Rain) még a Local Broadcast előtti kiadatlan Žagar EP-n szerepelt. Aztán van két olyan demo felvétel, amelyet még élőben a próbahelyünkön rögzítettünk (Wingbeats, Krishna). De vannak filmzenei indíttatású tételek és két feldolgozás is, az egyik a Depeche Mode, a másik pedig az Illés tribute lemezeken jelentek meg anno.”

Maradjatok otthon, hallgassatok zenét, és hallgassátok az Open Air Rádiót, ahol sok-sok Žagar szerzemény felcsendül, többek közt erről a válogatásról is.

ŽAGAR – Early Works (2000 – 2010)

BANDCAMP

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30