A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tegan and Sara: Fade Out – betétdal Clea DuVall filmjéhez

2016. augusztus 23., 14:34

Az 1980-as születésű kanadai Tegan and Sara ikerlányok az indie folk-rockról a nyolcvanas évek szintetizátoros new wave-es pophangzására váltva lettek igazán nagy sztárok Heartthrob című 2013-as albumukkal és A Lego kaland című 2014-es mozifilm Oscar-díjra is jelölt Everything Is Awesome!!! betétdalával. Sikerszériájukat idén mindkét téren folytatják: júniusban megjelent Love You To Death albumuk mellett a lemez klipsorozatából több videót (Boyfriend, BWU) is rendező Clea DuVall amerikai színésznő The Intervention című friss játékfilmjéhez is ők készítették a zenét – a Fade Out című roppant slágeres betétdaluk itt már hallható is.

A – Teganhoz és Sarához hasonlóan – nyíltan leszbikus Clea egy sor tévésorozat mellett az ezredfordulón főleg tini- és/vagy horrorfilmekben tűnt fel (Faculty – Az invázium, A csaj nem jár egyedül, Az asztronauta, A Mars szelleme, Azonosság, Átok stb.), de pár komolyabb szerepben is bizonyíthatott (Észvesztő, 21 gramm), forgatókönyvíróként és rendezőként azonban csak idén januárban a Sundance fesztiválon mutatkozott be The Intervention című első filmjével, mely négy pár közös hétvégéjéről szól. Az egyik szerepet maga a 38 éves rendezőnő alakítja, a filmbéli szerelmét pedig legjobb barátnője, a heteroszexuális Natasha Lyonne, akivel már a But I’m A Cheerleader (Mentsd meg a pom-pomlányt!) című 1999-es vígjátékban is játszottak együtt leszbikus párosként.

TheIntervention

A filmzenét hivatalosan Sara Quin komponálta, de ikertestvérét is bevonta a munkába, amint azt a tegnap közzétett Fade Out című közös dal is tanúsítja, mely a film és a forgatás jeleneteivel kísért klipet kapott.

az amerikai mozikban (és az iTunes oldalán) augusztus 26-tól elérhető The Intervention film mozielőzetese:

.
Clea DuVall már a Tegan and Sara duó 2011-es Get Along című DVD-jénél is közreműködött – az alábbi vicces jelenetben épp interjún jár a nővéreknél, akik a színésznő imdb.com oldala alapján kérdőjelezik meg alkalmasságát a közös munkára:

.
az idei Tegan and Sara-albumról a házasság intézményének fontosságát megkérdőjelező BWU (vagyis: Be With You) című dal júliusban kapott klipet, melyet a Boyfriend videójához hasonlóan Clea DuVall rendezett:

.
az új album további klipjei az elmúlt pár hónapból:

a Hang On To The Night videóját a BoJack Horseman rajzfilmsorozat látványtervező-producere, Lisa Hanawalt rendezte:

a Faint Of Heart tátogós videójában lelkes ifjú LMBTQ művészek és aktivisták öltöznek be David Bowie, Prince, Elvis Presley, Madonna, Grace Jones, no meg Tegan és Sara figurájának, miközben az igazi testvérduó a közönségből nézi őket:

a 100x kutyás klipje májusból:

.
FRISSÍTÉS: augusztus végén az album White Knuckles című dala is kapott egy videót. . .

. . . szeptemberben pedig bemutatták a Stop Desire klipjét is, mely csak úgy hemzseg a szexuális utalásoktól!

Roxanne de Bastion – magyar származású énekesnő albuma a Suede-gitárhős Bernard Butlerrel
jan. 27., 9:39
Warpaint: Champion – a hat év után érkező Radiate Like This albumról
jan. 26., 12:48
Griff & Sigrid: Head On Fire – klipduett + Scarlett – Holly Humberstone-feldolgozás
jan. 19., 19:15
A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21