A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tégy egy sétát a B-OLDAL-fotókiállításon az Akvárium Klubban

2016. június 6., 17:57

Nincs is annál jólesőbb dolog, mint olyasvalamivel kiállni a közönség elé, ami a saját gyermekünk. Büszkén jelentjük be, hogy pénteken, június 10-én este 7 órakor veszi kezdetét egy olyan kaland, ami egészen a nyár végéig tart: a B-oldal fotókiállítás.

Mi ez?

Biztos neked is van kedvenc lemezborítód, amit bárcsak te találtál volna ki.

Vagy olyan kedvenc lemezed, amihez szívesen terveztél volna borítót.

Vagy egyszerűen csak egy olyan lemez, aminek a címe megmozgatott benned valamit.

Pritz Péter, az Open Air Rádió zenei szerkesztője, és „A világ leghosszabb cikke” címen futó cikksorozat szerzője egy rideg téli este egyszer csak arra gondolt: újra kéne értelmezni néhány ismert magyar és külföldi lemez borítóját, hazai zenészek közreműködésével. Az alapötlet az volt, hogy a lemezek címéből kiindulva, azokból ihletet merítve új borítók szülessenek. Péter ezt előbb megosztotta Szűcs Barbara fotóssal, majd Open Air Rádiós kollégáival (Ligeti Nagy Tamás, Baksa-Soós Attila, Bagdi Gréti, Wágner Gábor), és ezzel az alkotói munka el is kezdődött. 25 izgalmas fotó született, a kiállítás pedig az Akvárium Klub és a VOLT Produkció közreműködésével jött létre.

Külön köszönet illeti a Flow Production két videósát, É. Kiss Mártont és Gyetvai T. Dánielt, hogy az alkotói folyamatot kisfilmek formájában is megörökítették, valamint az Akvárium és a VOLT Produkció részéről Filutás Annát és Fülöp Zoltánt, akiknek szintén nagy szerepe van abban, hogy ez a kiállítás megvalósulhatott.

Frenk képe a nyitóoldalon, illetve Szűcs Krisztiáné is látható  a kiállításon. Lehet találgatni, melyik album címének újraértelmezéséből születtek.

Kiállítási fótó - Szűcs Krisztián - Kispál és a Borz - Ágy, asztal, TV

A képek a VOLT fesztivál kezdetéig tekinthetők meg az Akvárium Klubban, majd turnéra indulnak. Fellépnek a VOLT-on, a Szigeten és a Strand fesztiválon, végül ősszel visszatérnek  az Akváriumba, ahol a fotókat egy jótékonysági aukción elárverezik. Az így befolyt összeget a kiállítás alkotói és szervezői az értelmi sérült színészekből álló Baltazár Színháznak ajánlják fel. Ha szeretnél, te úgy tudsz hozzájárulni a támogatásukhoz, ha ősszel eljössz az Akvárium Klubba, és megveszed a kedvenc képedet vagy képeidet. (Erről majd a kiállítás eseményoldalán, illetve a B-oldal fotókiállítás oldalon találsz később információt.)

A kiállítás megnyitója június 10-én este 7 órakor lesz az Akvárium Klubban. A megnyitót 23 órától a VOLT Music Bárban hatalmas buli kíséri, melyen Doktor Pepper (Open Air Rádió) és DJ Palotai keveri majd az alkalomhoz illő tánczenéket pirkadatig.

Palotai & Pritz 1

Íme, a zenészek, akik ingyen és jófejségből vállalták a szereplést, s akik nélkül a kiállítás és a jótékonysági árverés meg sem valósulhatna: Kiss Tibi, Lovasi András, Wahorn András, ef Zámbó István, a Bëlga (Bauxit, Még5Milliárd, DJ Titusz, DJ Marvin és Tokyo szelleme), Frenk, az Apey & the Pea zenekar (Áron András, Prepelicza Zoltán, Makai László), Sena, Minda Endre, Szabó Csaba, Pajor Tamás, Ganxsta Zolee, Zságer Balázs, Marge, Sonya, Baksa-Soós Attila, Linczényi Márk, KRSA, Papp Szabi, Vitáris Iván, Szűcs Krisztián, Mango, Palotai Zsolt, Ligeti György, MC Kemon, valamint egy titokzatos személy, akinek kilétét egyelőre nem fedjük fel, mert hozzá egy játék kötődik. A kiállítás előtt pár nappal az esemény Facebook oldalára kikerül az őt ábrázoló fotó, és akik kitalálják, ki szerepel rajta, azok között a megnyitó estéjén értékes nyereményeket, fesztivál napijegyeket sorsolunk ki.

Találkozunk június 10-én az Akváriumban, a B-OLDALON!

De addig is…

… csatlakozz hozzánk a Facebook oldalunkon.

… jelentkezz be a kiállításmegnyitóra.

A fotós, Szűcs Barbara a kiállítást megelőző munkáról:

„Elég fura érzés egy ideje úgy járkálni az utcákon, hogy lemezborítóként látsz meg pillanatokat.”

Megnyitó: június 10-én este 19 órakor

A kiállítást megnyitja: Lévai Balázs

Címkék: