A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Teltházas koncertje után ismét Budapesten a Son Lux

2018. június 4., 18:31

A Son Lux márciusi koncertjére már több mint egy hónappal korábban elkeltek a jegyek, így most örülhet az, aki lemaradt, és duplázhatnak azok, akik ott voltak: a Son Lux október 8-án hozza el Brighter Wounds című albumának csodálatos dalait az Akvárium Klubba.

A Ryan Lott zeneszerző zseni és társai, Rafiq Bhatia és Ian Chang által alkotott trió zenéje egészen megfoghatatlan: a post-rock és az elektronikus pop széles skáláján nyúlik végig, intim és „szélesvásznú” érzéseket is képes hangokra lefordítani, és filmzeneként kúszik a bőrünk alá.

A Son Lux eredetileg Ryan Lott szólóprojektjét fedte, és az úriember korábban több film és reklám zenéjéért is felelt. Szerzeményei ismerősek lehetnek a Disappearance of Eleanor Rigby / Egy szerelem története és a Papírvárosok című filmekből, míg legismertebb slágerüket, az Easy-t Lorde is feldolgozta, de egy monumentális előadáson Woodkiddel is előadták. A Laterns című album turnéja során érett a mostani felállás igazi zenekarrá és váltak alkotótársakká a tagok.

A zenekar év elején jelentette meg Brighter Wounds című albumát, ami témájában szintén az egészen személyestől halad a monumentális pillanatokig. Lott a lemezírás közben egyaránt megtapasztalta a legnagyobb örömöt, a felelősség édes terhét és a legmélyebb fájdalmat is, hiszen ekkoriban vált apává és hunyt el egy közeli barátja rákban. A Brighter Wounds dalaiban így megszólal a sötétség, a veszteség fájdalma, valamint kéz a kézben jár a szorongás és a remény. A lemez egyik csúcspontja, az All Directions aminek költői kisfilmjét Ábrahám története ihlette.

A Son Lux álomszerű világával most hozzánk is visszatér, október 8-án, ezúttal az Akvárium NagyHalljában láthatjuk őket.

A 10 éves Dürer Kert és a New Beat bemutatja:
Son Lux (US)
Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall
Időpont: 2018. október 8. 19:00

Facebook eseményoldal