A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Testiség és túlfűtött érzelmek: bemutatjuk az elmúlt hetek legjobb klipjeit

2016. április 28., 17:54

Íme: Birdy, a Bat for Lashes, Skrillex, Bebe Rexha, Biffy Clyro, a Death Cab for Cutie és Lukas Graham új videói.

Birdy: Wild Horses

A fiatal brit lány a Wild Horses-ban egy csábító hableányt játszik, aki egy halászt kényszerít választási helyzetbe: vagy alámerül a tengerbe szerelme miatt, vagy a szirén nélkül éli le az életét. Birdy végre kilép a zongora mögül és jóval merészebb, a képzeletre nem sokat bízó sellőruhában őrjíti meg a kisfilmben szereplő halászon kívül a közönséget is.

Bat for Lashes: In God’s House

A Bat for Lashes legújabb, a „The Bride” címre hallgató lemeze egy magára maradt menyasszony gyászáról szól, miután a vőlegénye az esküvő előtt egy balesetben meghal. Ez a keretsztori sokat segít az In God’s House klip értelmezésében is, amelyben az énekes Natasha Khan a sivatag közepén siratja szerelmét egy neonfényben úszó kereszt, illetve kocsi előtt. A dal magával ragadó és a klip is gyönyörűen fényképezett, hangulatos, melankolikus színvilágú, tökéletes film-ballada. A The Bride július 1-én jelenik meg.

GTA – Sam Bruno: Red Lips (Skrillex remix)

A Red Lips már-már képzőművészeti alkotás. Erős vizuális világának, az elképesztő koreográfiának, a gyönyörű díszleteknek és sminknek, a csodásan torz szereplőinek és pergős vágásának köszönhetően a végeredmény hibátlan. A klipben a piros rúzs által okozott hazugságok és démonok törnek elő a sötétből, és végül magukkal húzzák a lányt. A Skrillex rendezésében készült videót az alábbi linken tekinthetitek meg:

Bebe Rexha: No Broken Hearts ft Nicki Minaj

A No Broken Hearts csajos videó: rózsaszín miniruhák alól kivillanó női mellek, csókos ajkakról készült közelik, lebegő hajtincsek, különböző tempójú twerkek – minden megtalálható ebben a videóban, amitől egy magát kicsit is feministának valló személy önként és dalolva veri a fejét a falba. Az összhatás mindenesetre nagyon jól működik, a szám dallamos, fülbemászó, a hatásvadász videó pedig a képet uraló női testeknek, a szexi koreográfiának, a ritmusos, élénk vágásnak köszönhetően az első perctől az utolsóig fenntartja a néző figyelmét.

Death Cab for Cutie: Good Help (is so hard to find)

Ha az előző klipen a feministák tépték a hajukat, ezt a videót minden, a modern társadalmat és a médiát alapból elítélő egyén isteníteni fogja. A Good Help kifejezetten keserű, csipkelődő stílusban ítéli el napjaink személytelen tömegtársadalmát, ahol az egyéneket csak a 15 perc hírnév élteti, még ha különböző egzotikus sérüléseket kell elszenvedniük érte. A klip egyszerre szórakoztató és félelmetes, hiszen egy olyan utópikus világot mutat be, amely néhány elemében már ma is létezik – persze az extrém sarkítások nélkül.

Biffy Clyro: Wolves of Winter

A skótok már márciusban elkezdte hitegetni a rajongóit egy új klip megjelenésével, azonban magára a videóra idáig várni kellett. A Wolves of Winter egy számítógépes játékra hajazó animáció, amely az emberiség evolúciótörténetét mutatja be a bolygónk születésétől a haláláig, csak éppen egy farkasról vezeti le a fajunk születését. A klipben a tél farkasát / emberét minden létező közeg támadja és kitaszítja. A Biffy legújabb lemeze július 8-án jelenik meg.

Lukas Graham: 7 Years

A 7 Years egy része a koppenhágai Christiniana negyedben játszódik, ahol a frontember Lukas Graham is felnőtt, majd az énekes életének fő tereit járja végig: New Yorkon keresztül egyenesen a temetőig. A melankolikus ballada az énekes édesapjához való viszonyáról szól: a férfi nemrégiben hunyt el, és nagyon közeli kapcsolatban voltak. „Kezdek rájönni, hogy apának lenni a legfontosabb dolog a világon. Tökéletes apám volt és szeretnék a nyomdokaiba lépni egy napon.”