A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Texas & Wu-Tang Clan: Hi – a skót zenekar és az amerikai rapperek új kollaborációja 22 év után

2020. december 2., 5:28

A Texas skót pop-rock zenekar a diszkográfiája negyedszázados jubileumát ünneplő 2015-ös Texas 25 gyűjtemény óta csak egy sorlemezt adott ki 2017-ben (Jump On Board), de Sharleen Spiteri gitáros-énekesnő és zenésztársai a 2021-re ígért új albumukról már most mutatnak egy számot. Ahogy Alan Rickmannel a 2000-es In Demand videójukhoz 15 év után készítettek folytatást (Start A Family), úgy most az 1998-as Wu-Tang Clan-kollaborációjukat 22 év után ismétlik meg – a Hi klipben RZA mellett a brit tévés színész Kadeem Ramsay (Nagykutya, Kis fejsze, Szexoktatás) szereplésével.

A Wu-Tang Clan a 2014-ben piacra dobott A Better Tomorrow sorlemez (és az egyetlen magángyűjteményi példányban publikált 2015-ös Once Upon A Time In Shaolin album) után a 2017-es The Saga Continues válogatáshoz Redman közreműködésével készített még két számot (Lesson Learn’d, People Say), a legutóbbi kollaborációját pedig 2018-ban a kanadai fehér rapper Logic társaságában jegyezte (Wu-Tang Forever). A New York-i hiphopklán vezére, RZA tavaly Glasgow-ban egy dokumentumfilm-forgatás keretében találkozott a Texas-főnökasszony Sharleennal, és akkor határozták el, hogy két évtizeddel korábbi közös produkciójuk mellé egy újabb dalt is készítenek együtt.

A Say What You Want című 1997-es Texas-sláger egy évvel későbbi Wu-Tang Clan-remixében, a külön kislemezen megjelenve hasonlóan nagy sikert arató Say What You Want (All Day, Every Day)-ben a producer RZA mellett rapperként Method Man szerepelt, aki az 1998-as BRIT Awards gálán élőben is elduettezte az új verziót Sharleen Spiterivel. A 22 évvel később megszületett Hi című újabb kollaborációban RZA mellett a klán egy másik sztárrappere, Ghostface Killah is hallható – a Fenn O’Meally által rendezett klipben pedig Sharleen mellett Kadeem Ramsay brillírozik rajongói szerepben.

.
az 1997-es Say What You Want  sláger és All Day, Every Day alcímű 1998-as Wu-Tang Clan-remixe Method Man szereplésével, élőben is:

.
ráadásként itt a Texas együttes legutóbbi 2017-es Jump On Board albuma a klipekkel. . .

Let’s Work It Out
Can’t Control

For Everything
It Was Up To You
Tell That Girl
Sending A Message
Great Romances
Won’t Let You Down
Midnight
Round The World

. . . és a legutóbbi fellépés november végén a Scottish Music Awards gálán a Thrill Has Gone és Inner Smile című dalokkal:

.
a Wu-Tang Clan legutóbbi kollaborációja, a kanadai Logic társaságában rögzített 2018-as Wu Tang Forever. . .

. . . és az együttes 2017-es legutóbbi válogatáslemezéhez készült People Say és Lesson Learn’d klipdalok Redman közreműködésével:

CARM – a yMusic-trombitás albumán Sufjan Stevens, a Bon Iver és a Yo La Tengo frontemberei
jan. 14., 21:19
Foo Fighters: Waiting On A War – újabb dal a Medicine At Midnight album elé
jan. 14., 14:00
Pale Waves: Easy – újabb klipdal a Who Am I? album elé
jan. 13., 19:27
La Femme: Foutre le Bordel – klipdal a francia zenekar új Paradigmes albumának bejelentéséhez
jan. 13., 18:56