A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Avalanches feat. Toro y Moi: If I Was A Folkstar +FRISSÍTÉS: a teljes Primavera-fesztiválfellépés!

2016. június 13., 9:45

Az Avalanches ausztrál hangmintabarkács elektronikus zenei kollektíva 16 év után készült el 2000-es Since I Left You című nagy sikerű debütáló nagylemezének folytatásával, a július 8-án megjelenő Wildflower albummal, melyről elsőként a Danny Brown és MF Doom rapbetétjével spékelt Frankie Sinatra klipdalt tették közzé június elején, de az elmúlt hétvégén már teljes egészében meghallgathatóvá vált az If I Was A Folkstar című szám is, melyben a 29 éves amerikai multiinstrumentalista-producer-énekes Chazwick Bradley Bundick, azaz Toro y Moi a közreműködő (az egyik hangminta meg egy Queens Of The Stone Age-lemezről való).

A fenti képpár jobb szélén látható DJ-producer Robbie Chater vezette ausztrál együttes új albumán többek közt a Royal Trux-énekesnő Jennifer Herrema, a Mercury Rev-frontember Jonathan Donahue, a dalszerző-énekes-showman Father John Misty, a rapper Biz Markie és a hegedűs Warren Ellis (Nick Cave And The Bad Seeds) is szerepel vendégként, de az Avalancheshez zeneileg legközelebb mindegyikük közül az apai ágon afro-amerikai, anyai ágon filippínó származású chillwave-sztár Toro Y Moi áll, amint azt az alábbi If I Was A Folkstar laza kollaborációja is jól példázza.

.
How we feeling out there? How’s your drive time commute?” – az Avalanches-számban hallható rádió-DJ duma a Songs For The Deaf című 2002-es Queens Of The Stone Age-csúcsalbum nyitódalának, a You Think I Ain’t Worth A Dollar, But I Feel Like A Millionaire-nek az intrójából származik:

.
FRISSÍTÉS: az Avalanches június 15-én hajnalban a SoundCloud-oldalán közzétette a június 3-án adott barcelonai Primavera-fesztiválfellépés teljes egyórás hanganyagát, ahol az If az I Was A Folkstar először elhangzott, pontosabban 51:40-től az új album Subways/Going Home/If I Was A Folkstar hármas blokkjának számai is bekerültek a DJ-szettbe! FRISSÍTÉS 2: a felvételt néhány óra után törölték a SoundCloudról, de szerencsére a rajongók időközben átmentették a Mixcloudra!

„Live primavera desk tape. Enjoy y’all. Put this show together an hour before showtime after visa fuckups nixed our live band plans. Thank fuck we had our vinyl with us. Special thanks and much love to Jamie xx who came through for us with the classic ‘good times’ acapella at the last moment! Much love J x Mixing is ruff as fuck but that’s the way we roll. None of this ableton bullshit, this is punk rock kids! Was a great night and won’t forget the love you showed us primavera xx”

avalanches-primavera

.
az album számlistája és borítója:

The Avalanches: Wildflower (2016)

1. „The Leaves Were Falling”
2. „Because I’m Me”
3. „Frankie Sinatra” (featuring Danny Brown & MF Doom)
4. „Subways”
5. „Going Home”
6. „If I Was A Folkstar” (featuring Toro y Moi)
7. „Colours” (featuring Jonathan Donahue)
8. „Zap!”
9. „The Noisy Eater” (featuring Biz Markie & Jean-Michel Bernard)
10. „Wildflower”
11. „Harmony”
12. „Live A Lifetime Love”
13. „Park Music”
14. „Livin’ Underwater (Is Something Wild)”
15. „The Wozard Of Iz” (featuring Danny Brown)
16. „Over The Turnstiles”
17. „Sunshine”
18. „Light Up”
19. „Kaleidoscope Lovers”
20. „Stepkids” (featuring Jennifer Herrema & Warren Ellis)
21. „Saturday Night Inside Out” (featuring Father John Misty & David Berman)

22. „Frankie Sinatra (Extended Mix)” (Bonus Track)

avalanches-wildflower

Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51
Róisín Murphy: The Universe – újabb dal a Hit Parade album és a veszprémi koncert elé
máj. 17., 12:34
King Gizzard & The Lizard Wizard: Gila Monster – klip az új PetroDragonic Apocalypse albumról
máj. 16., 16:02