A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Chemical Brothers feat. St. Vincent: Under Neon Lights – közös dal

2015. június 22., 14:00

A Chemical Brothers brit producerpáros július 17-én megjelenő Born In The Echoes albumáról áprilisban már hallhattuk a nyitódalt (Sometimes I Feel So Deserted), májusban pedig az első kislemeznek választott Go című számot (az A Tribe Called Quest-rapper Q-Tip közreműködésével és Michel Gondry videoklipjével), és most júniusban megérkezett az amerikai dalszerző-énekesnő St. Vincent által énekelt Under Neon Lights is (az album Beck-kollaborációjának premierjére még várnunk kell).

Az 1982-ben Anne Erin Clark néven anyakönyvezett művésznő az elmúlt években készített már közös albumokat Beckkel és a Liars tagjaival (a Kick című INXS-sikerlemez teljes anyagát dolgozták fel együtt), illetve az egykori Talking Heads-frontember David Byrne-nel is (a közösen írt Love This Giant nagylemezhez több mint egy éves turné is tartozott), továbbá vokálozott már Amanda Palmer-, National– és Swans-felvételeken is (no meg ugye gitározott és énekelt Kurt Cobain helyén a Nirvana tavalyi Rock And Roll Hall Of Fame-beiktatásakor, pár hete pedig a Wire együttes Drill című posztpunk klasszikusának negyedórás előadásába is beszállt egy chicagói fesztiválon), de a 2014-es címnélküli albumának nagy befutása óta ez az első stúdiófelvétel-kollaborációja (elektronikus zenei előadóval pedig amúgy is ez az első közös munkája).

stvincent-rubber

St. Vincent és a Chemical Brothers tagjai, Tom Rowlands és Ed Simons a közös számuknak, az izgalmasan experimentális hangzású Under Neon Lightsnak a premierjét ma délben tartották a BBC Radio 6 Music adón Lauren Laverne műsorában – és délután 2-kor a YouTube-on is felkerült a hivatalos helyére, némi animácóval:

chemical-stvincent-nincs

.
St. Vincentnek lesz egy másik mai közreműködése/premierje is: a torontói Luminato fesztiválon ma este tartják az ősbemutatóját a David Byrne által szervezett Contemporary Color című sztárparádés show-nak, melyben az akrobatikus color guard csapatok a zászlóikat és játékfegyvereiket olyan fellépők élő zenéjére pörgetik, mint Zola Jesus, Nelly Furtado, Dev Hynes (Blood Orange), a tUnE-yArDs, a How To Dress Well, a Beastie Boys-tag Ad-Rock és Money Mark

.
St. Vincent legutóbbi közreműködése, június 12-én a Wire együttes chicagói fesztiválján a Drill című 1986-os dal 17 perces előadásában:

.
a Chemical Brothers új albumának borítója és számlistája a deluxe kiadás bónuszaival:

The Chemical Brothers: Born In The Echoes (2015)

01 Sometimes I Feel So Deserted
02 Go [feat. Q-Tip]
03 Under Neon Lights [feat. St. Vincent]
04 EML Ritual [feat. Ali Love]
05 I’ll See You There
06 Just Bang
07 Reflexion
08 Taste Of Honey
09 Born In The Echoes [feat. Cate Le Bon]
10 Radiate
11 Wide Open [feat. Beck]
+
12 Let Us Build A City
13 Wo Ha
14 Go (Extended Mix)
15 Reflexion (Extended Mix)

chemical-born-black

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39