A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Chemical Brothers: Free Yourself +FRISSÍTÉS: a kislemez videoklipje + a MAH című másik új szám videója

2018. szeptember 28., 9:44

A Chemical Brothers brit producerpáros a legutóbbi 2015-ös Born In The Echoes albuma után 2016 őszén még kiadott egy kislemezt (C-H-E-M-I-C-A-L), majd 2017-ben bemutatott egy interaktív virtual reality videót a két évvel korábbi St. Vincent-kollaborációjához (Under Neon Lights), idén pedig a duó kedvenc vendégénekesnőjével, Beth Ortonnal került elő egy két évtizeddel korábbi közös Tim Buckley-feldolgozás (I Never Asked To Be Your Mountain). Ed Simons és Tom Rowlands most egy új kislemezzel is visszatérnek, sőt már a következőt is beharangozták.

A Chemical Brothers-tagok az elmúlt egy évben koncertjeiken már négy új szerzeményt is játszottak Got To Keep On (Making Me High), Eve Of Destruction, Free Yourself és Mad As Hell címmel, az utóbbi kettőnek a stúdióverzióját pedig már idén nyáron el is kezdték beharangozni YouTube-csatornájukon – kis fekete-fehér videorészletekkel fellépéseik vizuálfelelősétől, Adam Smith-től és egy évtizede vele dolgozó kreatív partnerétől, Marcus Lyalltól. A Mad As Hellt a duó 1996 óta futó Electronic Battle Weapon promokislemez-sorozatának 12. darabjaként tervezik majd kiadni, míg az amerikai beatköltőnő és politikai aktivista Diane Di Prima hatvanas évek végi spoken word felvételét hangmintázó Free Yourself (mely hangzását tekintve a legutóbbi Born In The Echoes album része is lehetne) már a mai napon meg is jelent.

FRISSÍTÉS: a Free Yourself november 14-én bemutatott videoklipje a Dom&Nic páros rendezésében, plusz poénnal a végefőcím után!

.
a Free Yourself beharangozó videorészletei a duó YouTube-csatornáján augusztus közepéről. . .

. . .és a legfrissebb részletek, most a hét elejéről. . .

. . illetve a ma hajnali kislemez-megjelenéshez igazítva:

.
a Free Yourself korai verziójában egy tavaly októberi fellépésen. . .

. . . és idén nyáron már Adam Smith és Marcus Lyall háttérvideójával:

.
a hangminta Diane Di Prima amerikai beatköltőnő és politikai aktivista Revolutionary Letters sorozatából, 1969-ből – itt 6:22-től:

.
a másik beharangozott számnak, a Mad As Hellnek (az Electronic Battle Weapon kislemezsorozat 12. darabjának) a videorészletei:

.
FRISSÍTÉS 2: az amerikai El Coco producerduó I’m Mad As Hell című 1977-es diszkódalának szöveges hangmintája köré épített szám öt és fél perces hivatalos verzióját végül a rövidített MAH címen tették közzé 2019. január 7-én (egy két és fél perces koncertvideó társaságában), de limitált példányszámban egy dupla A-oldalas kislemezen is megjelenik a Free Yourselffel együtt, és mindkét felvétel felkerül a Chemical Brothers tavaszra ígért No Geography című új albumára is!

Suede: Autofiction – 18 perces kisfilm az új albumhoz a 15 Again című friss dallal
aug. 17., 22:51
M.I.A.: Popular – új klipdal Diplo társszerző-produceri segédletével
aug. 12., 8:11
Pixies: Vault Of Heaven – új klipdal a Doggerel album és a budapesti koncert elé
aug. 10., 9:07
The Killers: Boy +FRISSÍTÉS: videoklip az új kislemezdalhoz
aug. 5., 11:34