A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Chemical Brothers: Got To Keep On +FRISSÍTÉS: videoklip Olivier és Michel Gondry rendezésében

2019. február 1., 8:43

A Chemical Brothers angol producerduó, Ed Simons és Tom Rowlands a legutóbbi 2015-ös Born In The Echoes album és a 2016-os C-H-E-M-I-C-A-L kislemez (meg a I Never Asked To Be Your Mountain című Tim Buckley-átirat kilencvenes évek végéről előkerült Beth Orton-kollaborációja) után ma közzétette No Geography címmel beígért új stúdióalbumának pontos megjelenési dátumát, borítóját és számlistáját egy új számmal: az őszi Free Yourself klipdal és a januárban videót kapó MAH (Mad As Hell) után már itt a harmadik beharangozó felvétel is!

Az április 12-re bejelentett No Geography nagylemezről a számlista mellé a közreműködő vendégénekesek nevét még nem hirdették ki, de azt például már tudhatjuk, hogy az Eve Of Destruction című nyitódalban a norvég Aurora hallható. A Chemical Brothers 2017-2018-as élő fellépésein játszott négy új szám közt a fentebb említett három új cím mellett negyedikként szerepelt a Got To Keep On (Making Me High) munkacímű diszkófunkhangmintás szerzemény is, melyből most itt a Got To Keep Onként véglegesített stúdióverzió is.

FRISSÍTÉS: az ötperces számhoz február 6-án egy háromperces videoklip is érkezett Michel Gondry és öccse, Olivier Gondry rendezésében!

a szám Adam Smith által készített háttérvetítés-videója egy tavaly nyári fellépésről:

a címadó motívum a floridai diszkóproducer-énekes Peter Brown 1978-as Dance With Me dalából Betty Wright énekesnőtől. . .

. . .és az “and the rain comes down like tears” sor a néhai amerikai költő és dalszerző-énekes Rod McKuen (1933–2015) State Beach című 1966-os verséből egy 1975-ben kiadott spoken word felvételen – itt 1:23-nál:

.
mutatóba egy részlet a norvég Aurorával készített Eve Of Destruction című dalból is – az alábbi koncertvideón 1:40 és 3:20 között:

.
az album borítója és számlistája:

The Chemical Brothers: No Geography (2019)

01. Eve Of Destruction
02. Bango
03. No Geography
04. Got To Keep On
05. Gravity Drops
06. The Universe Sent Me
07. We’ve Got To Try
08. Free Yourself
09. MAH
10. Catch Me I’m Falling

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59