A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Clementines: Calm Down – Florence és Benjamin Clementine házaspárduójától

2020. február 15., 7:37

Az 1988-as születésű Benjamin Clementine ghánai származású brit dalszerző-zongorista-énekes a Mercury-díjat nyerő 2015-ös At Least For Now debütalbuma után 2017-ben adta ki a Gorillazzal közös Hallelujah Money klipdalát és I Tell A Fly című második nagylemezét, legutóbbi száma pedig az Eternity című Oscar Wilde-versmegzenésítés volt 2018-ban. Ugyanabban az évben házasodtak össze Flo Morrissey angol gitáros-énekesnővel, akivel két gyermekük mellé egy közös duóprojektet is összehoztak – első kislemezdaluk és klipjük az idei Valentin napon jelent meg.

Az 1994-es születésű Florence a Tomorrow Will Be Beautiful című 2015-ös első albuma után egy duólemezzel folytatta pályáját: az amerikai zenész-producer-énekes Matthew E. White társaságában készített 2017-es Gentlewoman, Ruby Man című feldolgozásalbumon a Velvet Underground, a Bee Gees-vezér Barry Gibb, Leonard Cohen, George Harrison, James Blake, Frank Ocean, Beck és Charlotte Gainsbourg dalait interpretálta. A férjével közös The Clementines duóprojektben és annak idén várható nagylemezén viszont már saját szerzeményekre koncentrálnak, melyek közül elsőként a Calm Down című számot jelentették meg egy videóval.

Benjamin és Florence tavaly nyáron a brit Vogue és a Gucci koprodukciójában készült kisfilmben, egy másik közös dal részletével:

.
mutatóba itt van Flo előző duóprojektjének albuma, a Matthew E. White-tal közös 2017-es Gentlewoman, Ruby Man feldolgozáslemez:

1. “Look At What The Light Did Now” (Little Wings)
2. “Thinking ‘Bout You” (Frank Ocean)
3. “Looking for You” (Nino Ferrer)
4. “The Colour In Anything” (James Blake)
5. “Everybody Loves The Sunshine” (Roy Ayers)
6. “Grease” (Barry Gibb)
7. “Suzanne” (Leonard Cohen)
8. “Sunday Morning” (The Velvet Underground)
9. “Heaven Can Wait” (Charlotte Gainsbourg & Beck)
10. “Govindam” (George Harrison)

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59