A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Darkness: Last Of Our Kind – új album + új dobos a Queen-családból

2015. május 27., 19:15

A több millió példányban eladott 2003-as Permisson To Land albummal debütáló és rengeteg díjat nyerő karikaturisztikusan vicces brit hard rock zenekar, a Darkness a 2005-ös második lemez után szétesett, de 2011-ben az eredeti tagokkal újjáalakulva tért vissza. A This Is Spinal Tap paródiafilm mintájára az elmúlt egy évben két dobosukat is elvesztették, de most a Queen-tag Roger Taylor fiát, Rufus Tiger Taylort sikerült leigazolniuk – és új albumuk itt már a jövő heti megjelenés előtt hallható.

Az alkohol- és drogelvonót megjárt extravagáns gitáros-énekes-showman frontember Justin Hawkins és a gitárszólókból nagyobb részt kapó öccse, Dan Hawkins, no meg a kép jobb szélén látható cool listás basszistájuk, Frankie Pullain a negyedik albumot az eredeti dobos Ed Graham tavaly őszi távozása után Emily Dolan Daviesszel vették fel, de a korábban Bryan Ferry és Tricky mögött zenélő lány a márciusi turné után szintén otthagyta őket. Áprilisban azonban méltó utódot találtak: a nagy példaképükként tisztelt Queen együttesből Brain May gitárossal már korábban is zenéltek együtt, most pedig Roger Taylor dobos fiát, a legutóbbi Queen-turnékon már apjának is besegítő Rufus Tiger Taylort vették be – aki középső nevét még magától Freddy Mercurytól kapta!

rufustiger

A Darkness 2012-es Hot Cakes című visszatérő lemezénél energikusabb és riffközpontúbb új Last Of Our Kind album dalait Hawkinsék nagyrészt egy Írország nyugati partjainál található kis szigeten írták, ami a harcias középkori témákat is magyarázza. Az élőben még mindig roppant szórakoztató produkciónak számító zenekar a Queen-inspirált számokban különösen jó hasznát veszi majd a király(nő)i származású ifjú dobosnak a június 1-jén megjelenő új lemez most hétvégén induló turnéján (amivel igazán eljöhetnének végre már Magyarországra is).

a Barbarian című nyitódal animációs videója februárból:

az Open Fire áprilisi klipje, melyben még Emily Dolan Davies látható a dobok mögött:

darkness15-2

.
mutatóba itt van 2011-ből a Tie Your Mother Down című Queen-feldolgozás is a Darkness eredeti felállásától – a szerző, Brian May vendégszereplésével:

.
emlékeztetőül itt a Darkness leghíresebb slágere, a 2003-as I Believe In A Thing Called Love a korabeli videoklippel és élőben Jools Holland tévéműsorában, ahol a cicarucis Justin Hawkins még Sam Brown zongorájára is felmászott:

.
egy Darkness-interjú 2003-ból Frankie Pullain basszusgitárossal magyar nyelven itt olvasható:
http://est.hu/cikk/27472/fontosak_a_megfelelo_gesztusok_-_the_darkness

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39