A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Duke Of Burgundy – a teljes filmzenelemez a Cat’s Eyes duótól +FRISSÍTÉS: durva videoklip endoszkóppal!

2015. február 11., 19:15

A szürke ötven árnyalata mellett egy másik szado-mazo tematikájú film is most kerül moziforgalmazásba: Peter Strickland rendező Magyarországon forgatott új munkáját, az eddig csak fesztiválokon játszott The Duke Of Burgundyt jövő héttől vetítik a brit filmszínházak, de a filmzenelemez – a Horrors-frontember Faris Badwan és Rachel Zeffira közös Cat’s Eyes projektjétől – itt már megjelenés előtt hallható.

A Varga Katalin balladája és Berberian Sound Studio című rendezései mellett a legutóbbi Björk-koncertfilmet is jegyző Peter Strickland legújabb – és áprilisban majd a budapesti Titanic Fesztiválra is látható – munkájáról (mely egy rovartannal foglakozó leszbikus pár BDSM-rituáléit tárgyalja) már szerepelt itt egy nagy összefoglaló cikk a filmzenelemezről elsőként közzétett főcímdallal, de a Dazed Digital oldalán tartott mai albumpremiernek köszönhetően most már a teljes 19 számos anyagot hallhatjuk.

duke-poster1

A rendező és a film számára komponáltunk, nem igazán saját magunknak, és ez bizonyos szempontból felszabadítóan hatott ránk. Adott jeleneteket kellett követnünk, és finom mozzanatokra kellett irányítanunk a figyelmet. . . Nagyon más volt ez, mint egy szokásos albumot készíteni. Közben több százszor megnéztük a filmet. . . és még mindig tetszik nekünk. Szerencsések voltunk, hogy ilyen remek forgatókönyvvel és ilyen különlegesen emlékezetes karakterekkel dolgozhattunk” – mondja a zeneanyag születéséről a Horrors énekese, de a duóból a prímet ezen a Cat’s Eyes-albumon a klasszikus képzettségű, rengeteg hangszerrel jól bánó, operán trenírozott hangú Rachel viszi, aki most is megidézheti egyik kedvenc hangzáseszményét, a David Lynch és Angelo Badalamenti által Julee Cruise-nak írt filmdalokat.

a fenti lejátszóban Opening Credit Songként jelölt The Duke Of Burgundy című szám klipje: a film főcíme feliratok és filmhangok nélkül

a film mozielőzetese:

egy jelenet, melyben a főhősnők mellett egy erdélyi magyar színésznő, Fatma Mohamed is szerepel:

.
FRISSÍTÉS: február végén a filmzenelemez Requiem For The Duke Of Burgundy című dalához egy durva videoklip is érkezett, melyet nagyrészt Rachel Zeffira énekesnő testében forgattak egy endoszkóp segítségével!

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39