A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Flaming Lips: American Head – album Kacey Musgraves közreműködésével

2020. szeptember 12., 17:59

Flaming Lips 2017-es Oczy Mlody albumán a rendszeres kollaborátornak számító Miley Cyrus volt a sztárvendég, a 2019-es King’s Mouth-on a Clash-gitáros Mick Jones narrátorkodott, majd 2020 elején a Deap Lips projektlemez következett a Deap Vally csajduóval. A tavaszi-nyári klipdalokkal felvezetett új American Head nyitó számában Willie Nelson legkisebb fia, az elmúlt években Neil Youngot kísérő Micah Nelson szerepel gitáros-vokalistaként, míg a country-pop hercegnő Kacey Musgraves három szerzeményben is énekel – a legfrissebb videót kapó duettben is.

Oklahoma City 1983 óta működő pszichedelikus csúcszenekara a 16. sorlemezét egy fiktív „elveszett Tom Petty And The Heartbreakers-albumként” vizionálta:  Petty és zenésztársai a hetvenes évek közepén a befutásuk előtt Kaliforniába tartva megálltak az oklahomai Tulsában egy stúdiózásra, és a Flaming Lips-frontember Wayne Coyne elképzelte, mi lett volna, ha a helyi drogszíntér (melynek a fűvel és LSD-vel dealerkedő, motorosokkal bandázó idősebb Coyne fivérek is részei voltak) megrontja az ott ragadó floridai zenészeket, és ebből egy szépségesen szomorú őrült drogos lemezanyag születik.

A gondolatkísérlet végeredménye igazi remekmű lett, melynek szépsége a Flaming Lips ezredfordulós The Soft Bulletin és Yoshimi Battles The Pink Robots csúcslemezeihez mérhető, de ezt már egy kétszer akkora zenekar rögzítette: a három kulcstag, az 1961-es születésű gitáros-énekes Wayne Coyne, a kopasz basszista-alapítótárs Michael Ivins és a multiinstrumentalista-hangszerelő Steven Drozd köré az elmúlt évek során hétszemélyes hivatalos felállás szilárdult – a 2020. szeptember 11-én megjelent American Head albumot a nosztalgia és a családias érzések mellett a soktagú amerikai zenekarok tradíciója is ihlette.

A Deap Lips-lemezen hiányzó Dave Fridmann producerhez visszatérve készült – és itt végig is hallgatható – American Head album 13 számának több mint feléhez videót is kaptunk: a megjelenés napjához igazítva megérkezett a God And The Policeman című Kacey-duett klipje is, melyben Wayne Coyne és felesége mellett egyéves kisfiuk is szerepel.

Will You Return / When You Come Down (feat. Micah Nelson)
Watching The Lightbugs Glow (feat. Kacey Musgraves)
Flowers Of Neptune 6 (feat. Kacey Musgraves)
Dinosaurs On The Mountain
At The Movies On Quaaludes
Mother I’ve Taken LSD
Brother Eye
You n Me Sellin’ Weed
Mother Please Don’t Be Sad
When We Die When We’re High
Assassins Of Youth
God And The Policeman (feat. Kacey Musgraves)
My Religion Is You

.
a God And The Policeman duett élőben múlt éjszaka Jimmy Fallon műsorában, Kacey Musgraves helyett Steven Drozd énekével:

.
Kacey Musgraves egy tavalyi koncertjén a Flaming Lips 2002-es Do You Realize?? slágerének feldolgozásával:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39