A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Jaded Hearts Club – szupergrupp Muse-, Blur-, Jet-, Zutons-tagokkal és Miles Kane-nel

2020. március 2., 17:02

A Muse-vezér Matt Bellamy, a Blur-gitáros Graham Coxon, a Last Shadow Puppets-tag Miles Kane, a Jet-frontember Nic Cester és a Zutons-dobos Sean Payne alkalmi szupergruppja még 2017-ben alakult Dr. Pepper’s Jaded Hearts Club Band néven, ami a Beatles-féle Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band kifordításával is sejtette, hogy egy feldolgozás-zenekarról van szó. A név azóta The Jaded Hearts Clubra rövidült, és ma megjelent az első kislemez is egy 1962-es Isley Brothers-szám átiratával.

Az együttes, melyet Graham Coxon a lemezkiadójának, a Transcopic Recordsnak a másik tulajával, Jamie Davis gitárossal közösen indított, az elmúlt két és fél évben kevesebb, mint tíz koncertet adott, de volt köztük fellépés a londoni Royal Albert Hallban a Who-énekes Roger Daltrey gálakoncertjén, és olyan buli is, amire Paul McCartney is beugrott énekelni. A Jaded Hearts Club-tagok a dögösebb Lennon/McCartney-darabok és pár Who-szám mellett a Rolling Stones, a Kinks, a Them, a Troggs, a Cream és az MC5 repertoárjából is játszanak dalokat, az első kislemezükre viszont a Nobody But Me című Isley Brothers-szerzeményt választották, mely a Human Beinz nevű amerikai együttes 1968-as Top 10 slágerverziójában lett northern soul klasszikussá. A felvételen Miles Kane a fő énekes, a többiek a háttérvokálban hallhatók, a basszusgitárosi poszton pengető Matt Bellamy pedig producerként is felügyelte a végeredményt.

az Isley Brothers 1962-es eredetije és a Human Beinz 1968-as Top 10 slágerverziója:

.
FRISSÍTÉS: az április 15-én közzétett második kislemezdal, a This Love Starved Heart Of Mine (It’s Killing Me) című hatvanas évekbeli Marvin Gaye-ritkaság átirata – a Jet-frontember Nic Cester énekével!

.
a Beatles-féle Please Please Me egy 2018-as Dr. Pepper’s Jaded Hearts Club Band-koncerten. . .

. . .és Paul McCartney közreműködése Helter Skelter című szerzeményének előadásában, szintén 2018-ban:

.
zenekarfotó egy 2019-es londoni buliról, ahol a Zutons-szaxofonoslány Abi Harding is beugrott zenélni a fiúk mellé:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39