A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Killers: The Calling – új dal Woody Harrelsonnal +FRISSÍTÉS: Fame – David Bowie-feldolgozás

2017. szeptember 13., 11:47

A Killers az öt év után érkező ötödik stúdióalbumáról, a szeptember 22-re ígért Wonderful Wonderfulról a videoklipet kapó The Man és Run For Cover kislemezek után augusztus végén már a U2-hangvételű címadó nyitódalt is közzétette, a múlt éjszakai londoni koncerten pedig a Depeche Mode-hangzású The Callingot is bemutatta – egy hollywoodi sztárral, stílszerűen a Natural Born Killers (Született gyilkosok) főszereplőjével, Woody Harrelsonnal (aki nem is olyan rég épp egy U2-számnak, a Song For Someone-nak a videójában is szerepelt).

Az új Wonderful Wonderful albumot a U2-producer Jacknife Lee segédletével teljes négytagú felállásban rögzítő Las Vegas-i együttes az őszi turnéra már az eddig is gyakran hiányzó Mark Stoermer basszista és a magát a koncertezésből most egy időre szintén szabadságoló Dave Keuning gitáros nélkül indult. A hét elején Angliában járnak (ma délutánra is beterveztek egy BBC-rádiófellépésük a Live Lounge-ban), és múlt éjszaka a londoni Brixton Academy színpadán léptek fel, ahol Woody Harrelson közreműködésével The Calling című daluk ősbemutatóját is megtartották (ez is egyike az új albumról annak az öt számnak, amelyek szövegénél az ausztrál Alex Cameron is besegített a társszerzőként).

A leginkább az Enjoy The Silence-t idéző, de első nyilvános előadásakor Brandon Flowers frontember vezényletével Depeche Mode-koncertvédjegynek számító össznépi karlengetést is kapó The Calling elején Ronnie Vannucci Jr. dobos konferálta fel Woody Harrelsont, aki a dal szövegében is említett Máté evangéliuma 9. részéből idézett egy passzust Jézusról: „a mikor ő letelepedék a házban, ímé sok vámszedő és bűnös jött oda és letelepedtek Jézussal és az ő tanítványaival az asztalhoz. És látva ezt a farizeusok, mondának az ő tanítványainak: Miért eszik ez a ti Mesteretek a vámszedőkkel és bűnösökkel együtt? Jézus pedig ezt hallván, monda nékik: Nem az egészségeseknek van szüksége orvosra, hanem a betegeknek” – annyi különbséggel, hogy az anarchista nézeteket valló színész a sinners (bűnösök) helyett a senators (szenátorok) szót használta!

FRISSÍTÉS: fél nappal a koncert után a Killers a BBC-rádiófellépésén a Live Lounge műsorban szokásos feldolgozásnak a Fame című 1975-ös David Bowie-dalt választotta!

.
az album borítója és számsorrendje is a deluxe kiadás bónuszaival együtt:

The Killers: Wonderful Wonderful (2017)

1. Wonderful Wonderful
2. The Man
3. Rut
4. Life To Come
5. Run For Cover
6. Tyson vs Douglas
7. Some Kind Of Love
8. Out Of My Mind
9. The Calling
10. Have All The Songs Been Written?

11. Money On Straight
12. The Man (Jacques Lu Cont Remix)
13. The Man (Duke Dumont Remix)

Anohni: It’s All Over Now, Baby Blue / Be My Husband – kislemez Bob Dylan- és Nina Simone-dalokkal
aug. 3., 18:50
Mina Tindle feat. Sufjan Stevens: Give A Little Love – a National vokalistanőjének új albumáról
aug. 2., 19:55
Travis Barker & Run The Jewels: Forever – a rapduó közös dala a Blink-182 dobosával
aug. 1., 23:44
Róisín Murphy: Something More – a Moloko-díva új Róisín Machine albumáról
Júl. 31., 14:36