A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Moog: küldhetsz egy jó címet!

Mislovics Vivien
2014. december 30., 18:39

A The Moog egész évben igyekszik rendben lenni, és rendben is van. Miért lenne ez másképp az év utolsó napján. Szabó Tamás (Tonyó), az együttes énekese pár órával 2014 befejezése előtt arról is beszélt, hogy a hamarosan megjelenő EP-jükön olyan dalok is szerepelni fognak, amikre senki sem számított volna tőlük. Addig is, akik szeretnék együtt ünnepelni a szilvesztert a srácokkal, és egy kis ízelítőt kapni az új lemezből, azoknak a Corvintetőn a helye december 31-én este.

Az Unbound című dalotokhoz készült videóklip a 80-as évek diszkó-korszakának világát idézi vissza. Ez a zsáner lesz jellemző az új lemezre?

Túlzás lenne azt állítani, hogy ez a hangulat végigkíséri az egész albumot, de az biztos, hogy sokkal több szintit használtunk, mint az előzőeken. Sőt olyan szám is lesz, amiben semmi gitár nincs, csak szintik és ének. Nem ígérem, hogy mindenkinek tetszenek a dalok, de azt igen, hogy lesz egy-két olyan szám, amire senki sem számítana tőlünk.

Maradjunk az új albumnál. Ez lesz a 4. nagylemezetek. A címét elárulod?

Még nincs címe. Sőt, igazából nem is lesz nagylemez, inkább csak EP, mert a jelenlegi állás szerint csak 7 szám a lemezen. Ha valakinek van jó ötlete lemezcímre, akkor azt szívesen meghallgatjuk, mert a címadással folyamatosan bajban vagyunk.

Nyilván most mindenki tűkön ül : nekik mit mondasz, mikor jelenik meg a lemez?

Ha minden jól megy, akkor tavasszal, valamikor. Ennél közelebbit nem merek mondani, mert valamennyi csúszás mindig benne van a pakliban.
Ami biztos, hogy pár napon belül kijön egy elég sok melóval készült, animált „lyric video” a So You Wanna Be In Love című dalunkhoz. Ez a szám például rajta lesz a lemezen, és még nem lehetett hallani sehol: szóval, figyeljétek a Facebook oldalunkat, mert bármikor kijöhet.

A munka legnagyobb részét most is Amerikában végeztétek el. Milyen volt újra ott dolgozni!

Igazából elég össze-vissza módon lettek felvéve a dalok. Szinte mindegyikhez készültek felvételek itthon és Amerikában. Én nem is ragaszkodtam volna ahhoz, hogy kint is készüljenek felvételek, mert itthon is minden körülmény adott már ahhoz, hogy jó hanganyag szülessen. Azonban mivel a felvételek egy része még akkor készült, amikor kint voltunk Los Angelesben, ezért így praktikusabb volt ott befejezni az anyagot. Az ének-felvételek nagy részéért és plusz sávok rögzítéséért egyébként én egyedül mentem ki, ugyanis ehhez ragaszkodott kiadó. Ők fizették az utat, szóval, nem ellenkeztem.

A stúdiózáson kívül több kinti turnén is túl vagytok már. De mégis hol jobb a színpadon lenni: az ottani vagy a hazai közönség a vonzóbb?

Mindenhol bele lehet futni örjöngő emberekbe és apátiában üldögélő, unott figurákba is. Az biztos, hogy kint a legnagyobb koncertélményeink a B52’s előzenekaraként voltak. Jó volt több ezer, valamiért irántunk is lelkes ember előtt játszani akkora helyeken, ahol korábban csak nézőként voltam párszor.

Szilveszterkor együtt bulizhatnak veletek a rajongók a Corvintetőn. Készültők valami meglepetéssel?

Őrületes meglepetéssel nem készülünk, de több új számot játszunk. Többek között egy olyat is, amit ilyen formán még sosem. Érdemes lesz lenézni.

10271306_10152106643261693_2768974154211198973_o

Itt az alkalom: teszel újévi fogadalmat?

2015-re van A és B tervünk, mindkettő a lemez megjelenéséről és a klipek elkészítéséről szól . Semmilyen fogadalmat nem teszek, mert már többször megpróbáltam, de eddig még sohasem sikerült semmit betartani.

Szerző: Mislovics Vivien
Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33