A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The National: Hey Rosey – újabb klip Sharon Eyal táncosnővel Mike Mills rendezésében

2019. október 9., 8:23

A National együttes új I Am Easy To Find albumához az amerikai rendező Mike Mills (Kezdők, Huszadik századi nők) nemcsak az azonos című félórás kísérőfilmet és a Light Years klipet készítette el Alicia Vikander főszereplésével, de további videókat is forgatott Sharon Eyal izraeli koreográfus-táncosnővel: a tavaszi Hairpin Turns után most itt egy táncklip a Hey Rosey című számhoz is – melyben a You Had Your Soul With You című első kislemezdalhoz hasonlóan David Bowie egykori fekete basszusgitáros-vokalistanője, Gail Ann Dorsey a vendéghang.

Míg a Hairpin Turns videójában a párizsi lemezbemutató három vokalistanője – az amerikai Gail Ann Dorsey, az angol This Is The Kit-frontlány Kate Stables és a francia Mina Tindle (a National-gitáros Bryce Dessnernek a felesége, Pauline de Lassus) – is szerepelt, addig a szintén a párizsi La Blogothèque stábjával készült új Hey Rosey klipben már csak Sharon Eyal táncosnőt láthatjuk. „Arra kértük, hogy legyen az I Am Easy To Find kisfilmben Alicia Vikander által játszott karakternek a kiterjesztése, egy olyan oldala, amit a filmben nem láttunk, a karakter tudattalanja, de teljes egészében ráhagytuk Sharonra az interpretációt, és a maga finom, furcsa, de igazán erőteljes módján sikerül olyan mozdulatokat és gesztusokat találnia, amelyek visszatükrözik a Hey Rosey-ban megfogalmazott érzéseket és témákat” – mondja a fenti csoportképen a zenekari tagokkal pózoló kalapos Mike Mills az alábbi végeredményről.

I’m your angel when it rains, dear
Heaven picks the place
I’m a child in that way, dear
Please do it again

Hey Rosey, I think I know just what the feeling is

I was hoping you wouldn’t see me like this
I hate to fall before your feet again
I’m the rocks they weigh down the angels with
Help me see it won’t always be like this

Hey Rosey, I think I know just what the feeling is
Hey Rosey, I think I know just what the feeling is

You said you got to let me escape myself
You said I don’t know how not to want something else
If I held your hand again, would you be here down on your knees like this?

Hey Rosey, I think I know just what the feeling is
Hey Rosey, I think I know just what the feeling is

I will love you like there’s razors in it
And she’ll love you like a radiant flame

There’s never really any safety in it
Please do it again
There’s never really any safety in it

.
a National legutóbbi megjelenése az áprilisban forgatott és augusztus végén bemutatott I Am Easy To Find, Live From New York’s Beacon Theatre koncertfilm és annak ötszámos kísérő EP-je volt az Amazon Original sorozatban. . .

. . .a következő kiadványa pedig a Record Store Day idei Black Friday különkiadásához igazítva november 29-én megjelenő Juicy Sonic Magic című box set lesz, mely a Sleep Well Beast album turnéjának vége felé tavaly szeptember 24-én és 25-én a kaliforniai Berkeley-ben adott koncerteket dokumentálja három magnókazettán, egy film kíséretében:

.
a National szemüveges énekese, Matt Berninger időközben külön is felvett egy számot Phoebe Bridgers amerikai dalszerző-gitáros-énekesnővel a komikus színész Zach Galifianakis szeptember végén bemutatott Between Two Ferns: The Movie című Netflix-filmjéhez, és ez a Walking On A String duettjük október 17-én jelenik majd meg teljes verziójában kislemezkiadványként:

View this post on Instagram

A post shared by Chloe Brewer (@clocloagogo) on

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39