A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The National: Sunshine On My Back – meglepetés-kislemezdal

2015. április 2., 16:30

A National együttes legutóbb a Bob Burger Falodája rajzfilmsorozat alkotóival készített egy meghökkentő karácsonyi számot és videót (Christmas Magic), most pár perce pedig újabb meglepetésként egy Sunshine On My Back című kislemezdalt jelentetett meg az iTunes oldalán. A borongós amerikai kvintett a 2011-es Sziget-koncertje óta csupán egyetlen albumot adott ki Trouble Will Find Me címmel 2013 tavaszán, szóval épp ideje lenne már idén egy újabb nagylemeznek.

Az Ohióban alakult, de már jó ideje New Yorkban működő zenekar basszistája, a fenti mosolygós kép bal szélén látható Scott Devendorf már egy 2014 őszi interjúban beszélt annak a lehetőségéről, hogy a National a télen már elkezdhet új dalokat rögzíteni a hetedik albumához (bár a célkitűzésük továbbra is a „minden három évben egy” marad), szóval könnyen lehet, hogy ez a most közzétett Sunshine On My Back már az új anyag korai előfutára. „A hátamat sütő napfény az egyetlen fajta, amit szeretek / a napfény az agyamban az a magányos fajta fájdalom” – énekli Matt Berninger szövegíró-frontember az alább hallható új számban, mely minden előzetes figyelmeztetés vagy magyarázat nélkül érkezett, de nagyon örülhettünk neki.

FRISSÍTÉS: nem sokkal később a National elárulta, hogy a Sunshine On My Back még 2013-as Trouble Will Find Me album felvételeinek idejéből származik, és az amerikai dalszerző-énekesnő Sharon Van Etten is közreműködik rajta!

a National legutóbbi klipje a 2013-as album I Need My Girl című utolsó kislemezdalához, 2014 februárjából:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39