A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Pills

2015. március 22., 20:46

Bár a „The Pills” név a kétezres évek második felétől van jelen a magyar zenei palettán, az új korszak (jelenlegi stílusirányzat és felállás) 2014 decemberétől, a Let’s Kick the Walls c. kislemez megjelenése óta számítható. Az EP-n az állandó hangszerek mellett fúvósok (Kriszt Ármin, Sajó Dániel) és hammond orgona (Premecz Mátyás) is hallható.

Az új felállásban a dobok mögött Németh Domonkos, basszusgitárnál Madácsi Dávid, az énekes-gitáros poszton pedig Lapis Balázs és Balázs Barnabás állnak, egymást kiegészítve, koherens egészként színesebbé, változatosabbá téve ezzel zenéjüket. Stílusukat leginkább a 60-as, 70-es évek beat és rock’n’roll zenéje határozza meg (Led Zeppelin, Jimmy Hendrix, Yes, Who, The Doors, Beatles etc.), amely leginkább a húzós, egymásra épülő gitárdallamokban érezhető. A klasszikusok mellett a 2000-es évek amerikai és angol indie-, blues-, pop- és garage rock zenekarai is nagy hatást gyakoroltak a bandára (Black Keys, Arctic Monkeys, The Strokes, White Stripes, Band of Skulls, Royal Blood etc.)

Az együttesnek az elmúlt öt évben lehetősége volt olyan helyeken fellépni, mint pl. az A38 nagyszínpada, a Dürer-kert nagyterme, Gödör majd G3 klub illetve Volt és Sziget fesztivál. Kislemezük a Recorder szerzői szerint is az év legjobb magyar kislemezeinek egyike!

Zenekarok, figyelem!

Az Open Air Rádió várja a tehetséges zenekarok jelentkezését. Ha zenekarotok van és nem kerültetek be a Dal-ba, nálunk nagy eséllyel rádiójátszásotok lehet. Küldjétek el legjobb számaitokat címünkre és csapatunk megvitatja, hogy rotációban játszik-e benneteket, vagy javasolja a Dal jövő évi előválogatóját.

E-mail: kontakt@openairradio.hu


Ten years before

Hallatlan “játszó-tér” feltörekvő zenekarokkal a popkultúráért. Upperground pillanatok sok szeretettel, havi két alkalommal csütörtökönként Budapestről!

Eltökélt célunk, hogy megmutassuk Nektek azokat a zenekarokat, akik még nem kerültek be a köztudatba, pedig ott van a helyük!

A Ten years before Facebook-oldala