A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Polyphonic Spree – feldolgozáslemez a Rolling Stones, a Monkees, a Wings és az ABBA dalaiból

2020. szeptember 7., 16:39

Idén ünnepli 20 éves jubileumát a Polyphonic Spree nevű soktagú, egyenöltözetű, hippiszekta-kinézetű dallasi pszichedelikus-szimfonikus popkollektíva, melynek soraiban olyan illusztris figurák is megfordultak, mint a Pulp-frontember Jarvis Cocker alkalmi kórustagként és kliprendezőként, Annie Clark (St. Vincent) pedig szólógitáros-vokalistanőként. Az utóbbival feldolgozott Lithium című Nirvana-szám és egyéb elszórt átiratok után most a zenekar egy teljes feldolgozáslemezt is összeállított a Rolling Stones, a Monkees, az Association, a Wings, a Rush és az ABBA dalaiból.

A kilencvenes évtizedben működő Tripping Daisy neo-pszichedelikus együttes romjain az 1965-ös születésű Tim DeLaughter dalszerző-gitáros-énekes vezetésével alakult The Polyphonic Spree az aktív koncertezés mellett utoljára 2013-ban adott ki új stúdióalbumot (a You Don’t Know Me klipdalt is tartalmazó Yes It’s True-t aztán már csak egy 2014-es remixlemez követte Psychphonic címmel), de az elmúlt pár hétben a teljes diszkográfia elérhetővé vált a zenekar frissen indított Bandcamp-oldalán, ahol új kiadványként egy We Hope It Finds You Well című hatszámos EP-t is kaptunk pazar feldolgozásokkal – a hatvanas évek végétől a nyolcvanas évek elejéig terjedő időszakból válogatott dalokkal.

FRISSÍTÉS: az EP-t 2021 áprilisában kibővítették albummá INXS-, Bee Gees-, Daniel Johnston- és Barry Manilow-feldolgozásokkal!

.
a 2006-os Wait EP a Sonic Bloom című régi Tripping Daisy-dal mellett a Psychedelic Furs 1982-es Love My Way-ének és a Nirvana-féle Lithiumnak a feldolgozásával – az első koncertvideón St. Vincent gitáros-énekesnői közreműködésével:

a Hedwig And The Angry Inch című musical és mozifilm egyik betétdalának, a Wig In A Boxnak a 2003-as előadása:

.
a Polyphonic Spree négy hivatalos sorlemeze a sorszámozott dalokkal:

a 2002-es The Beginning Stages Of. . ., melynek Hanging Around The Day klipjét a szemüveges Pulp-főnök Jarvis Cocker rendezte. . .

. . .a 2004-es Together We’re Heavy. . .

. . . az Annie Clark (St. Vincent) közreműködésével készült 2007-es The Fragile Army . . .

. . . és a Yes It’s True 2013-ból:

.
ráadásként a Polyphonic Spree sok filmzenei hozzájárulása közül a 2002-es Light & Day című szám, mely a 2004-es Egy makulátlan elme örök ragyogása betétdalaként Michel Gondry rendezőtől is kapott egy klipet. . .

. . .de a Zach Braff-féle Dokik sorozat egy szintén 2004-es epizódjába is bekerült a zenekar szereplésével:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39