A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Polyphonic Spree – feldolgozás-EP a Rolling Stones, a Monkees, a Wings és az ABBA dalaiból

2020. szeptember 7., 16:39

Idén ünnepli 20 éves jubileumát a Polyphonic Spree nevű soktagú, egyenöltözetű, hippiszekta-kinézetű dallasi pszichedelikus-szimfonikus popkollektíva, melynek soraiban olyan illusztris figurák is megfordultak, mint a Pulp-frontember Jarvis Cocker alkalmi kórustagként és kliprendezőként, Annie Clark (St. Vincent) pedig szólógitáros-vokalistanőként. Az utóbbival feldolgozott Lithium című Nirvana-szám és egyéb elszórt átiratok után most a zenekar egy teljes feldolgozáslemezt is összeállított a Rolling Stones, a Monkees, az Association, a Wings, a Rush és az ABBA dalaiból.

A kilencvenes évtizedben működő Tripping Daisy neo-pszichedelikus együttes romjain az 1965-ös születésű Tim DeLaughter dalszerző-gitáros-énekes vezetésével alakult The Polyphonic Spree az aktív koncertezés mellett utoljára 2013-ban adott ki új stúdióalbumot (a You Don’t Know Me klipdalt is tartalmazó Yes It’s True-t aztán már csak egy 2014-es remixlemez követte Psychphonic címmel), de az elmúlt pár hétben a teljes diszkográfia elérhetővé vált a zenekar frissen indított Bandcamp-oldalán, ahol új kiadványként egy We Hope It Finds You Well című hatszámos EP-t is kaptunk pazar feldolgozásokkal – az 1967-1981 közti időszakból válogatott dalokkal.

a 2006-os Wait EP a Sonic Bloom című régi Tripping Daisy-dal mellett a Psychedelic Furs 1982-es Love My Way-ének és a Nirvana-féle Lithiumnak a feldolgozásával – az első koncertvideón St. Vincent gitáros-énekesnői közreműködésével:

a Hedwig And The Angry Inch című musical és mozifilm egyik betétdalának, a Wig In A Boxnak a 2003-as előadása:

.
a Polyphonic Spree négy hivatalos sorlemeze a sorszámozott dalokkal:

a 2002-es The Beginning Stages Of. . ., melynek Hanging Around The Day klipjét a szemüveges Pulp-főnök Jarvis Cocker rendezte. . .

. . .a 2004-es Together We’re Heavy. . .

. . . az Annie Clark (St. Vincent) közreműködésével készült 2007-es The Fragile Army . . .

. . . és a Yes It’s True 2013-ból:

.
ráadásként a Polyphonic Spree sok filmzenei hozzájárulása közül a 2002-es Light & Day című szám, mely a 2004-es Egy makulátlan elme örök ragyogása betétdalaként Michel Gondry rendezőtől is kapott egy klipet. . .

. . .de a Zach Braff-féle Dokik sorozat egy szintén 2004-es epizódjába is bekerült a zenekar szereplésével:

Whispering Sons: Surface – új klipdal a belga posztpunk/dark wave zenekartól
jan. 27., 14:07
FKA twigs feat. Headie One & Fred again..: Don’t Judge Me – videoklip
jan. 26., 20:55
Valerie June – dalok az új albumról és szereplés egy sztárparádés női kislemezen
jan. 26., 15:48
Billy Nomates: Heels – klipdal a Portishead-főnökkel készült Emergency Telephone EP-ről
jan. 25., 17:21