A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Subways – itt hallható az új album!

2015. február 3., 18:30

A Subways triót nem kell bemutatni Magyarországon: Billy Lunnék annyiszor jártak már nálunk, hogy a Rock & Roll Queen című 2005-ös megaslágerüket már magyarul is tudják énekelni: „Te vagy a Nap, te vagy az egyetlen…” Tíz évvel a bemutatkozó albumuk után a negyedik sorlemezük annyira puritán, hogy már címet sem kapott – és itt már a jövő heti megjelenés előtt meghallgatható!

A Londonhoz közeli Welwyn Garden Cityből származó rocktriót a gitáros-énekes Billy Lunn (született: William Morgan, 1984) a barátnőjével, basszista-vokalista Charlotte Cooperrel és az öccsével, Josh Morgan dobossal alakította még az ezredfordulón tinédzserként (a frontember csak most novemberben lett 30, a ritmusszekció még huszonéves), és kompakt felállásuk még az énekespáros 2007-es magánéleti szakítását is túlélte. Albumaikon briliáns producerekkel dolgoztak: a 2005-ös Young For Eternity a Lightning Seeds-vezér Ian Broudie-val készült (Echo & The Bunnymen, The Wedding Present, The Fall, The Coral, The Zutons stb.), a 2008-as All Or Nothing az amerikai Butch Viggel (Nirvana, Smashing Pumpkins, Sonic Youth, L7, Garbage stb.) a legutóbbi 2011-es Money And Celebrity meg Stephen Streettel (The Smiths, Morrissey, Blur, Babyshambles, Kaiser Chiefs stb.). A magánerőből és némi közösségi finanszírozás bevonásával készült negyedik lemezen, mely címnélküliségével is új fejezetet jelez, már maga Billy végezte a produceri munkát és a keverést, és nem is vallott szégyent, de ennél a zenekarnál amúgy is a puritán rocktrió megújuló energiáján múlik mindig minden.

FRISSÍTÉS: a fenti SoundCloud-playlist már csak dalrészleteket tartalmaz, de az alábbi YouTube-lejátszón végihallgatható az album!

My Heart Is Pumping To A Brand New Beat
I’m In Love And It’s Burning In My Soul
Taking All The Blame
Dirty Muddy Paws
Good Times
Because Of You (Negative Love)
Just Like Jude
We Get Around
Pet Boy
Black Letter
Twisted Game
Is That Enough?

.
Berlinben és Münchenben forgatott klip a Taking All The Blame című duetthez, melyet Billy és Charlotte a szakításuk emlékéről írtak:

az új album beharangozó videója:

a tagok kézbe veszik az első fizikai – dupla 10″ vinyl – példányokat az albumból:

Te vagy a Nap, te vagy az egyetlen…” – 2:33-tól ezen a 2012-es Sziget-koncertvideón:

Szerző:
Címkék:
A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39