A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Voidz: Pyramid Of Bones + Albert Hammond Jr.: Set To Attack – klipek a Strokes énekesétől és gitárosától

2018. április 1., 14:22

A Strokesnak a 2016-os Future Present Past EP-hez készült Threat Of Joy klip volt az utolsó megjelenése, de 2018-ban az együttes két kulcsfigurája külön-külön tért vissza: gitáros Albert Hammond Jr. március 9-án állt elő Francis Trouble című negyedik dalszerző-előadói szólóalbumával, az énekes Julian Casablancas március 30-án adta ki The Voidz nevű másik zenekarának Virtue című második nagylemezét – és az eddig is párhuzamosan zajló idei kampányukban a héten mindketten bemutattak egy-egy új klipet.

A 39 éves Casablancas az új album első dala, a Strokes-hangzásra csalókán rájátszó Leave It In My Dreams után már rögtön a QYURRYUS című második szám elektronikus alapú közel-keleti (saját meghatározása szerint: „cyber-arab börtöndzsessz”) hangulatával és saját rendezésű videójával jelezte, hogy őrült kísérletezést várhatunk tőle és szedett-vedett kinézetű együttesétől. A még Julian Casablancas + The Voidz néven megjelent 2014-es Tyranny is eklektikus lemez volt, de ez a már csak The Voidzként jegyzett új Virtue album még szabadabban csapongó lett: a március elején bemutatott All Wordz Are Made Up című következő klipdal a kilencvenes évek elejét idézi groove-jával és U2-s refrénjével, a negyedik beharangozó számként közzétett Pointlessness monumentálissá növő sci-fi elégiája után az e heti lemezmegjelenéshez igazított Pyramid Of Bones pedig még a Black Sabbath-os hard rock felé is elkalandozik (a riffelése a Warren Fu-féle albumelőzetes horrorvideó zárórészéből ismerős lehet).

a QYURRYUS című dal e heti élő előadása a James Corden-féle The Late Late Show-ban. . .

. . . a tévéfellépés másnapján egy – félig animációs – alivilági klippel közzétett Pyramid Of Bones . . .

. . .és a még március elején bemutatott All Wordz Are Made Up videója, melyet a bajszos gitáros Jeramy “Beardo” Gritter rendezett:

.
a Voidz teljes új Virtue albuma:

00:00  Leave It In My Dreams
03:58  QYURRYUS
06:50  Pyramid Of Bones
11:21  Permanent High School
15:32  AlieNNatioN
20:12  One Of The Ones
22:51  All Wordz Are Made Up
26:10  Think Before You Drink
28:58  Wink
32:57  My Friend The Walls
37:01  Pink Ocean
42:27  Black Hole
45:43  Lazy Boy
49:13  We’re Where We Were
52:59  Pointlessness

.
Akik 2018-ban a vad experimentalizmus helyett a jól ismert Strokes-hangulatokra vágynának, azt a tagok közül a 37 éves Albert Hammond Jr.-tól kapják meg leginkább: a párhuzamos dalszerző-énekesi szólókarrierjét már az előző évtized közepén elkezdő göndör gitáros – aki az alábbi friss csoportképen aktuális turnétársaival, a Hinds-lányokkal látható – az eddigi szólóalbumai (Yours To Keep – 2006, ¿Cómo Te Llama? – 2008, Momentary Masters – 2015) után most az új lemezével, a halva született ikertestvérének keresztnevét viselő Francis Trouble-lal közelít legjobban anyazenekarának slágeres rockhanzásához. Az album első klipjéhez, a Muted Beatingshez hasonlóan az új kislemezdal, a szintén szerelmes témájú Set To Attack is romantikus videót kapott egy gördeszkás párral a főszerepben.

íme az új klip a Set To Attack című dalhoz. . .

. . . és a teljes Francis Trouble album:

Albert Hammond Jr.: Francis Trouble (2018)

DvsL
Far Away Truths
Muted Beatings
Set To Attack
Tea For Two
Stop And Go
Screamer
Rocky’s Late Night
Strangers
Harder, Harder, Harder

.
egy 2008-as budapesti Albert Hammond Jr.-interjú magyar nyelven itt olvasható:
http://est.hu/cikk/60475/_mielott_visszamegyek_a_strokeshoz_-_albert_hammond_jr

The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59
Rufus Wainwright – duettek Glüme, Miley Cyrus, Brandi Carlile és Mavis Staples társaságában
márc. 13., 23:03