A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Thom Yorke, Burial & Four Tet: Her Revolution/His Rope – újabb kétszámos maxi egy évtized után

2020. december 2., 17:58

Radiohead-főnök Thom Yorke és londoni producerhaverja, Four Tet (Kieran Hebden) többször dolgoztak együtt, de leginkább emlegetett kollaborációjuk a 2011-es Ego/Mirror maxi volt,  melyet a titokzatos dubstep remete Burial (William Bevan) társaságában jegyeztek. A 2006-os Burial és 2007-es Untrue albumaival kultikus figurává lett brit producertől azóta is jöttek új számok (Rival Dealer, Temple SleeperSweetzYoung Death/Nightmarket, Subtemple/Beachfires, Rodent, Claustro/State Forest), és most végre egy újabb közös munkát is kiadott Yorke-kal és Four Tettel.

A londoni Phonica és Sounds Of The Universe lemezboltokban ma délelőtt felbukkant fekete tasakos dupla-A-oldalas vinyl kislemezen a Her Revolution és His Rope című öt-hat perces kompozíciók hallhatók a kilenc és fél év után újra összeállt alkalmi triótól, a Radiohead-vezér énekével.

.
Burial a 2011-es kollaborációjuk óta megjelent szólófelvételeiből 2019 decemberében állított össze egy válogatásalbumot:

.
Four Tet a múlt héten a bristoli drum’n’bass DJ-producer Krust(Kirk Thompson) 14 év után érkezett novemberi The Edge Of Everything albumáról remixelte a Negative Returns című számot:

.
Thom Yorke legutóbbi megjelenése egy karantén ihlette szeptemberi remix volt a Daniel Isn’t Real című tavalyi pszicho-horror Chris Clark által komponált filmzenéjének egyik tételéből, az Isolation Theme-ből. . .

. . . miután egy évvel korábban Clark is készített egy remixet Yorke tavalyi Not The News szólódalából:

CARM – a yMusic-trombitás albumán Sufjan Stevens, a Bon Iver és a Yo La Tengo frontemberei
jan. 14., 21:19
Foo Fighters: Waiting On A War – újabb dal a Medicine At Midnight album elé
jan. 14., 14:00
Pale Waves: Easy – újabb klipdal a Who Am I? album elé
jan. 13., 19:27
La Femme: Foutre le Bordel – klipdal a francia zenekar új Paradigmes albumának bejelentéséhez
jan. 13., 18:56