A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Thom Yorke: Hands Off The Antarctic – Greenpeace-klip +FRISSÍTÉS: Open Again – újabb dal a Sóhajok filmből

2018. október 16., 23:41

A Radiohead-vezér Thom Yorke-tól idén nemcsak divatvideókhoz (Why Can’t We Get Along, Time Of Day) és az új Sóhajok horrorfilmhez kapunk aláfestő zenét (a Suspirium, Has Ended és Volk című számokkal beharangozott Suspiria filmzenelemezt október 26-án jelenteti meg), de ma a Greenpeace aktuális Védjük meg az Antarktiszt! kampányának új klipjéhez is adott egy friss szerzeményt! Yorke legutóbb 2015-ben a londoni klímatüntetésen is a Greenpeace-felvonulás DJ-jeként vett részt, majd az ENSZ-klímacsúcshoz igazított párizsi Pathway To Paris fesztiválon is bemutatott új számokat.

A Greenpeace azt követeli, hogy hozzanak létre védett óceáni területet az Antarktisz megőrzésére, és az immár kétmillió aláírást begyűjtő kampányhoz a Radiohead-frontember a Hands Off The Antarctic (El a kezekkel az Antarktisztól!) című instrumentális felvételével járult hozzá. „A Földön vannak helyek, amelyeknek meg kell maradniuk nyers és vad állapotukban, és nem szabad, hogy az emberiség lábnyoma elpusztítsa őket. Ez a szám arról szól, hogy meg kell állítani azoknak a nehéz talpaknak a könyörtelen menetelését. Az Antarktisz egy igazi vad vidék, és ami ott történik, mindannyiunkra hatással van. Ezért kell megvédenünk” – mondja Yorke az új számról és a videóról, melyben az Arctic Sunrise nevű Greenpeace-hajó expedíciójának idei felvételeit láthatjuk a sarkvidékről.

a szám és a videó premierje Londonból:

.
Music For The Antarctic című friss Greenpeace-playlist, Yorke mellett további új számokkal olyan előadóktól, mint az amerikai színész-énekesnő Alison Sudol, a brit Penguin Cafe (a legendás Penguin Cafe Orchestra utódzenekara) vagy az Itchy német punkegyüttes:

.
a Greenpeace-nagykövet színésznő Gillian Anderson szintén az aktuális Protect The Antarctic kampányban a múlt héten Londonban:

.
a Greenpeace magyar részlegének friss videója:

.
FRISSÍTÉS: egy nappal a Greenpeace-premier után Thom Yorke Open Again címmel egy újabb dalt is bemutatott a Sóhajok filmzenéből!

.
Suspiria filmzenelemez legutóbbi beharangozó száma, a Volk című instrumentális szerzemény:

Griff & Sigrid: Head On Fire – klipduett + Scarlett – Holly Humberstone-feldolgozás
jan. 19., 19:15
A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21
Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45