A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Thom Yorke kicsit szólózik is a The Smile mellett

Wágner Gábor
2024. április 23., 15:02

A két új, most megosztott szám nem egy megjelenés előtt álló szólóalbum elsőként kiadott dalai, hanem egy új olasz film, Daniele Luchetti Confidenza-jához készült kísérő zene két darabja.

A két dal, a klipet is kapott Knife Edge, valamint a másik szám, a Prize Giving április 26-án jelenik meg digitálisan az XL Recordings kiadásában, fizikai formában pedig majd csak július 12-én. Természetesen nemcsak ez a két szám, hanem a film teljes zenéje megjelenik, amit Thom Yorke írt.

Daniele Luchetti Confidenza (angolul Trust lesz a címe) című mozija Domenico Starnone azonos című regénye alapján készült, és egy köztiszteletben álló tanár, valamint az okos és koraérett tanítványa szerelméről szól, akik azzal kötnek egymással bizalmi szövetséget, hogy mindketten elárulnak a másiknak egy-egy olyan titkot az életükből, ami annyira szégyenletes és döbbenetes, hogy ha nyilvánosságra kerülne, az tönkre tenné az életüket.

Thom Yorke nem először írt filmzenét, emlékezzünk csak Luca Guadagnino Suspiria remake-jére. De most következzék inkább a két új dal, majd a film trailere.