A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Smile: Thom Yorke új zenekarával visszatért nyers, rockos gyökereihez

2022. január 7., 14:53

A Radiohead két tagja, a frontember Thom Yorke és a gitáros-billentyűs Jonny Greenwood a Sons of Kemet dobosával, Tom Skinnerrel megalapította a The Smile triót, mellyel a Glastonbury fesztivál egyik online eseményén, egy titkos koncerten debütáltak.

Mindössze egyetlen dalt adott közre eddig a szupergroupnak is simán nevezhetű új formáció, a The Smile, amivel a két Radiohead-tag – akiket az utóbbi időkben inkább az experimentális rock meg az elektronikus zene kötött le, egy szóval a kísérletezés – most úgy fest, visszakanyarodott saját rockos gyökereik felé. Persze a közreadott You Will Never Work in Television Again sem egy fülbemászó, könnyed kis rocksláger, viszont simán ráférne az első pár Radioahead-album valamelyikére.

Az új zenekarról aránylag keveset tudni egyelőre. Az viszont biztos, hogy még januárban adnak három koncertet: január 29-30-án tartanak egy-egy online fellépést, és szintén 30-án este pedig Londonban lesznek láthatók, és ezúttal már élőben. A további részleteket, például azt, hogy hol lehet jegyet venni meg mennyiért, a zenekar weboldán találjuk.