A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Thunderbitch – az Alabama Shakes énekesnőjének rock’n’roll albuma

2015. szeptember 1., 20:00

A blues-rockot a XXI. századhoz adaptáló amerikai színtér legnagyobb formátumú figurái idén mellékprojektekkel foglalkoznak: Jack White feltámasztja egy albumra a Dead Weather szupergruppot, a Black Keys-frontember Dan Auerbach a héten jelenteti meg The Arcs nevű új együttese nagylemezét (Yours, Dreamily), az Alabama Shakes nagydarab gitáros-énekesnője, Brittany Howard pedig szintén a napokban adott ki egy debütalbumot Thunderbitch név alatt.

Az 1988-ban fekete apától és fehér anyától született Brittany már az első Alabama Shakes-album, a 2012-es Boys & Girls évében előállt nyersen minimalista hangzású projektjével, melyhez a kísérőzenészeket a nashville-i Fly Golden Eagle és Clear Plastic Masks együttesek tagságából válogatta, ő maga pedig a bőrkabátos Mennydörgő Ribancként fekete paróka, napszemüveg és fehér goth arcfestés mögé rejtette jellegzetes kinézetét.

thunderbitch-live

A SoundCloudon 2012 őszén közzétett két dal (My Baby Is My Guitar, I Don’t Care) után évente csupán egy-két Thunderbitch-koncertet adott, de 2014 augusztusának legvégén – az Alabama Shakes második nagylemeze, a Sound & Colour után alig négy hónappal – meglepetésszerűen közzétett az iTunes oldalán (és korlátozott számban vinyl formátumban is) egy címnélküli meglepetésalbumot, melyet meghallgathatóvá tett a honlapján is, ahol a biográfia rovatban a ThunderBand tagjainak álneve mellett csupán a szűkszavú „Thunderbitch. Rock’n’roll. Ennyi.” összegzés jelzi, hogy Brittany a mostanában pszichedelikus soul-funk irányba nyitó anyazenekarához képest merre kalandozik ezzel a nyersebb projekttel.

A tíz számot (köztük a 2012-ben már közzétett két dalt is) tartalmazó első Thunderbitch-album itt hallható:

.
FRISSÍTÉS: a teljes lemezanyag a YouTube-on is!

1 Leather Jacket
2 I Don’t Care
3 I Just Wanna Rock N Roll
4 Eastside Party
5 Closer
6 Wild Child
7 Very Best Friend
8 My Baby Is My Guitar
9 Let Me Do What I Do Best
10 Heavenly Feeling

.
az album beharangozó kisfilmje a Heavenly Feeling című dal egy részletével:

thunderbitch2

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30