A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tilos az alkohol az AC/DC új-zélandi koncertjén

2015. november 14., 9:00

Rossz helyen, rossz időben – az AC/DC decemberi, aucklandi koncertjének dátuma épp egybe esik a régióban kísérleti jelleggel bevezetésre kerülő, 24 órás szesztilalmával. Senki nem örül.

AC-DC

A rajongók nem fogyaszthatnak alkoholt az AC/DC új-zélandi koncertjén, hála az Aucklandben a koncert napján, december 15-én életbe lépő, kísérleti szesztilalomnak – adta hírül az NME. A lap értesülései szerint a dátumegyezés nem több, mint borzalmas véletlen: a város vezetése az alkohol italok árusításának leállításától a bűnözési ráta javulását várja. A koncert napján reggel hattól egészen 24 órán keresztül kitartó, kísérleti szesztilalom alatt bárki, aki alkoholos italt árusít, vásárol, fogyaszt vagy alkoholos befolyásoltság alá kerül, körülbelül 47 ezer forintos helyszíni bírságra számíthat. Az ausztrál zenekar egyelőre nem kommentálta a hírt.

Az AC/DC tavaly novemberben jelentette meg sorban 17., Rock Or Bust című stúdióalbumát, mely a brit-és amerikai listákon harmadik helyen, Ausztráliában pedig aranyérmesként tartja magát.