A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tim Burgess: Empathy For The Devil – ördögi klip a Charlatans énekesétől

2020. február 12., 19:54

Az 1967-es születésű Tim Burgess angol énekes a Charlatans együttes három évtizede stabilan bővülő diszkográfiája mellett a 2003-as I Believe óta szólóalbumokat is kiad. Anyazenekarának legutóbbi Modern Nature és Different Days sorlemezei előtt is jelentkezett egy-egy saját albummal (Oh No I Love You – 2012, Same Language, Different Worlds – 2016), majd 2018-ban is közzétett egy As I Was Now című szólóanyagot, amit még a My Bloody Valentine, a Primal Scream és a Horrors zenészeivel, és Ladyhawke-kal vett fel. Most újabb albumot jelentett be egy klipdallal.

Burgess a legutóbbi sorlemezeit a Lambchop-frontember Kurt Wagner, illetve az Arthur Russell-kollaborátor Peter Gordon társszerzői segítségével készítette, de a május 22-én érkező I Love The New Sky albumot már egyedül írta akusztikus gitárjával a kelet-angliai Norfolkban egy vidéki házban, ahol semmi nem terelte el a figyelmét. A Grumbling Fur londoni pszichedelikus duóból ismert Daniel O’Sullivan multiinstrumentalista-producerrel rögzített lemezről elsőként az Empathy For The Devil című számot hallhatjuk, melyben a Charlatans-gitáros Mark Collins és az Efterklang egykori amerikai hegedűse, Peter Broderick is közreműködött. A dal a nyitányában a Cure-féle Boys Don’t Cry előtt tiszteleg, de aztán sokféle irányba kalandozik – a címbeli ördögfióka szenvedéseiről szóló klipet pedig a francia AB/CD/CD rendezőkollektíva forgatta hozzá az angol független filmes Charlie Cattrall főszereplésével.

.
a mai BBC-rádiós dalpremier és a hozzá tartozó interjú Lauren Laverne műsorában – az alábbi lejátszón 2 óra 11 perctől hallható:

.
a szólóalbum borítója és számlistája:

Tim Burgess: I Love The New Sky (2020)

Empathy For The Devil
Sweetheart Mercury
Comme D’Habitude
Sweet Old Sorry Me
Warhol Me
Lucky Creatures
The Mall
Timothy
Only Took A Year
I Got This
Undertow
Laurie

.
Tim Burgess ezen a tavalyi manchesteri koncerten 2003-as első szólólemezének Oh My Corazon című sikerdalát énekli:

.
egy 2008-ban készült Tim Burgess-interjú magyar nyelven itt olvasható!

Dave Grohl és Greg Kurstin idei hanuka-feldolgozásai: Ramones, Lisa Loeb és mások
nov. 30., 3:34
Nick Cave & Warren Ellis: We Are Not Alone – filmbetétdal
nov. 24., 4:33
Placebo: Surrounded By Spies – új szám a Never Let Me Go album bejelentéséhez
nov. 9., 4:35
Jennylee / Warpaint: Clinique – kislemezdal a teljes csajkvartett közreműködésével
nov. 8., 14:02