A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tim Roth nemcsak jó színész, de a zenei ízlése is eléggé rendben van

2023. január 21., 8:26

Bár nem most történt, hogy a kaliforniai rádió, a KCRW Tim Roth-tal beszélgetett a színész zenei ízléséről, de a brit Far Out magazin most szemlézte a lényeget az akkori interjúból: melyik Roth kedvenc öt száma. Remek zenei ízlésről tanúskodik a lista.

Az első helyen a Cocteau Twins Heaven Or Las Vegas című száma áll, méghozzá azért, mert ez a színész és felesége közös kedvence, ez szólt a Belize-ben tartott esküvőjükön is.

Tim Roth 1990-ben szerepelt pályája két fontos filmjében. Az egyik a Theo and Vincent volt. Robert Altman mozijában Vincent van Goghot alakította. Majd ezután jött a Rosencrantz & Guildenstern Are Dead, Tom Stoppard filmje, amiben Gary Oldman volt a partnere. Ebben az időszakban rengeteg Pixiest hallgatott, sőt konkrétan az alábbi számot:

Tim Roth mindig is Blur-rajongó volt, meg úgy általában Damon Albarn munkásságának tisztelője, egészen addig, amíg fel nem bukkant a popzene színpompás egén a Gorillaz rajzfilm-zenekar. A 2005-ös Demon Days album nagy kedvence a színésznek, na és persze annak egyik legnagyobb slágere is örök favorit nála.

A lista negyedik helyére ismét egy brit zenekar került, a Radiohead, akiket Roth szintén nagyon nagyra tart. Amikor egyszer félévet dolgozott Calgary-ban, a várost elég unalmasnak találta, viszont sokat hallgatta Thom Yorkék akkori aktuális lemezét, az In Rainbowst, az azon található Reckoner pedig beleégett az agyába.

Az ötödik helyre egy olyan dal került, ami némiképp elüt a többitől, ez pedig a Commodores egyik legnagyobb slágere. Roth egyfelől szereti a melankóiáját és a szépségét a dalnak, másfelől pedig Amerikát is jelenti a számára, ami a második hazája, az ideje nagyobbik részét ott tölti a családjával.