A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Több mint 20 év hiátust követően új nagylemezt ad ki az Everything But The Girl

2022. november 3., 17:47

Tracey Thorn és Ben Watt nemcsak egy házaspár, hanem zenekari társak is, közös duójuk pedig az Everything But The Girl, amelyik utoljára a XX. században, 1999-ben adott ki friss dalokból álló nagylemezt. A hosszú csend azonban jövőre megtörik, mert érkezik az új album. Csodálatos hír!

Ben Watt a Twitteren jelentette be november 2-án, hogy ő és felesége, Tracey Thorn elkészültek az új Everything But The Girl nagylemezzel, ami valamikor jövő tavasszal jelenik meg. Az 1982 óta létező duó az első sikereit méág a nyolcvanas években aratta, akkor még jazzes popzenét játszottak, majd csendesebb évek következtek. Aztán a 90-es években, mint annyi mindenki más, ők is rácsavarodtak a modern elektronikus zenére, ez pedig ismét nagyobb tömegek – sőt a korábbinál még nagyobb tömegek – figyelmét fordította a zenekar irányába. Ez a második, elektronikus zenei korszaka a zenekarnak egészen az ezredfordulóig tartott, ezt zárta le a Temperamental című nagylemezt, amit azóta sem követett új, csak válogatások meg újrakiadások.

Az 1999 óta eltelt 23 év alatt Ben Watt Strange Feeling nevű kiadóját vezette, időnként remixelgetett és producerkedett, többek között felesége, Tracey Thorn szólólemezeit is együtt készítették, de az énekesnő közben négy memoár jellegű könyvet is kiadott az albumok mellett. A további részleteket – azt, hogy pontosan mikor jelenik meg a lemez, hány szám lesz rajta és hogy mi lesz a címe, na és az új zenéket is – a közeljövőben osztanak meg a közönséggel. Ha 23 évet bírtunk várni, akkor pár hetet és hónapot is tudunk még. Addig is idézzük fel eddigi legnagyobb slágerüket: