A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tom Morello és Serj Tankian közös Ozzy Osbourne-átirata Randy Rhoads emlékére

2015. január 22., 7:19

A System Of A Down-frontember Serj Tankian és a Rage Against The Machine-gitáros Tom Morello régi cimborák, politikai aktivista harcostársak, többször dolgoztak már együtt. Most egy régi Ozzy Osbourne-sláger feldolgozásával tisztelegnek Randy Rhoads (1956–1982) előtt, aki a hetvenes évek második felében a Quiet Riot, a nyolcvanas évek elején pedig Ozzy gitárosa és zeneszerzője volt.

A 25 évesen repülőbalesetben elhunyt amerikai zenész emlékére március 3-án megjelenő sztárparádés Immortal Randy Rhoads: The Ultimate Tribute albumon olyan jeles gitárosok pengetnek, mint Dweezil Zappa, Chuck Billy, Alexi Laiho, George Lynch, Gus G. vagy Doug Aldrich. A legtöbb számot Tim „Ripper” Owens énekli (akit az ezredfordulón a Judas Priest, az elmúlt évtizedben az Iced Earth, mostanában pedig a Beyond Fear, a Charred Walls Of The Damned és az Yngwie Malmsteen-féle Rising Force énekeseként hallhattunk), de a nyitódalhoz az ötletgazda gitáros-producer Bob Kulick a SOAD frontemberét hívta a RATM gitárosával. Randy Rhodes és Ozzy Osbourne leghíresebb közös szerzeményének, az 1980-as Crazy Trainnek az itt beharangozóként már meghallgatható feldolgozásában Tankian és Morello mellett Rhoads régi basszista kollégája, Rudy Sarzo és a Ronnie James Dio-féle Black Sabbath-felállásából ismert Vinny Appice dobos játszik.

Randy és Ozzy (és mellettük a basszista Rudy Sarzo) a dal eredetijével 1981-ben:

a tribute album beharangozó videói:

.
Tom Morello és Serj Tankian néhány korábbi kollaborációja:

a Rise Against-frontember Tim McIlrath társaságában az Occupy tüntetésekhez felvett We Are The 99 Percent című 2012-es himnuszuk:

a Goodbye – Gate 21 című Serj Tankian-dalból Tom Morello közreműködésével készült Rock Remix a 2010-es Imperfect Remixes EP-ről:

Tom Morello 2008-as The Nightwatchman-albumáról a Lazarus On Down duett, stúdióverzióban és élőben:

.
Randy és Ozzy leghíresebb közös képe az 1980-81-es koncertfelvételeket tartalmazó Tribute című 1987-es kiadvány borítóján:

Ozzy-randy

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39