A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tom Waits egy vadonatúj dallal búcsúztatta David Lettermant

2015. május 15., 13:53

Az amerikai televízió éjszakai talk show-inak királya, a 68 éves David Letterman rekordhosszúságú 33 év után május 20-án távozik Late Show című műsorának éléről (a stafétabotot Stephen Colbertnek adja át), és zenészbarátai közül az utóbbi hetekben több visszatérő kedvencét is meghívta még egy utolsó fellépésre: Tom Waits múlt éjjel egy új dal ősbemutatójával búcsúzott a műsorvezetőtől (akit a tegnapi adás másik sztárvendége, George Clooney magához is bilincselt ragaszkodása jeleként).

Ez a mostani volt a 10. alkalom, hogy Waits fellépett a Late Show With David Letterman vendégeként (az első még 1983-ban, egy évvel a műsor indulása után volt). „Nem tudom, mikor látom újra Dave-et. Azt hiszem, mostantól be kell érnünk azzal, hogy pilates edzéseken futunk csak össze” – írta honlapján a 65 éves bohém dalszerző-énekes.

Tom Waits utoljára 2011-ben állt elő új dalokkal Bad As Me című albumán (azóta csak egy Keith Richards társaságában rögzített tengerészdal-feldolgozás jelent meg tőle a 2013-as Son of Rogue’s Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys válogatásalbumon), így a búcsúalkalomhoz igazított Take One Last Look (Vess még egy utolsó pillantást) című friss szerzeménye már magában is különleges lenne, de így öreg tévés cimborájának ajánlva még inkább az.

George Clooney 1:20-nál odabilincseli magához David Lettermant, majd a 17. percnél Tom Waits is megérkezik:

a Take One Last Look című új dal ősbemutatója:

.
visszatekintésként itt van Tom Waits első Letterman-fellépése 1983-ból:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39