A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tony Iommi: nincs vége a Black Sabbathnak

2016. november 21., 14:12

A gitáros egy friss interjúban úgy nyilatkozott, lehetetlennek tartja, hogy a Black Sabbath ötven év után valóban lerakja a lantot és visszavonuljon. Iommi szerint az együttes mindösszesen stratégiát vált, lemezt vesz fel és koncertezni is fog, mivel a tagoknak nem a közös munkából, hanem a turnék jelentette utazgatásból lett igazán elegük.

blacksabbath

„Számomra a Black Sabbath mellett az életem minden résztvevője, az összes házasságom, minden másodlagos. Elég fura érzés lesz utolsó alkalommal felmenni a színpadra. Fogalmam sincs, a többiek mit fognak érezni, őszintén azt sem tudom, én mit fogok. És, hogy azt követően hogyan tovább? Még bármi megtörténhet” – Tony Iommi a Talk Is Jericho-nak adott interjújában mesélt a zenekar februárban kifutó búcsúturnéjával kapcsolatos érzelmeiről, először megpedzegetve, majd határozottan állítva, a The End-koncertkörút valójában nem lesz pont a mondat végén.

„Sokan kérdezték, hogy mihez kezdek majd, ha a végére értünk mindennek. Őszintén, nagyjából bármivel hajlandó vagyok kiegyezni, amíg annak nem lesz része a turnézás. Azt hiszem az utazás az, amely végül betett nekünk. Évtizedeken át elpusztíthatatlannak gondoltam magam, azonban mióta beteg lettem, a turnék, a repülőutak igazán megviselnek.

Előbb vagy utóbb, de minden előadó karrierjében eljön az a pont, amikor azt mondja, köszönöm, de elég volt. Mi közel fél évszázadon át jártuk a világot, azt hiszem, senki nem állíthatja, hogy idő előtt állítjuk le a gépezetet” – fogalmazott Iommi hozzátéve, ő maga azt sem zárná ki, hogy a Black Sabbath a beharangozott  utolsó koncert után is fellépjen, ahogy az új dalok, sőt egy esetleges album összehozására is lát esélyt, „elvégre: ha minden jól alakul, most egy darabig mindannyian egy helyen leszünk.”