A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Torres: Sprinter – új album a Portishead és PJ Harvey zenészeivel

2015. április 27., 16:06

A szelíd európai fiúk, a holland Jacco Gardner és a svéd The Tallest Man On Earth megjelenés előtt meghallgatható lemezei után ellenpontként itt egy vad amerikai csaj: a 24 éves gitáros-énekesnő Torres az új albumát a Portishead gitárosával és PJ Harvey legelső ritmusszekciójával vette fel – de tökéletesen illik olyan női vezetésű friss rockzenekarok mellé is, mint az új anyagát épp ma kiadó Speedy Ortiz vagy a héten Budapesten koncertező Marriages.

Az 1991-ben a georgiai Macon városában született Mackenzie Scott középiskolásként kezdett énekelni musical előadásokban, majd hamar rájött, hogy a gitározáshoz is van tehetsége. 2009-ben egyetemi tanulmányaihoz Nashville-be költözött, és 2012 nyarán friss diplomásként első dolga volt felvenni időközben megírt első albumát, melyet 2013 elején jelentetett meg magánkiadásban – művésznevéül nagyapja családnevét választva.

torres-sprinter

A Sprinter című második albumához Torres már Nagy-Britanniába ment, ahol a PJ Harvey-lemezekről ismert Rob Ellis dobos-producerrel és az angol gitáros-énekesnő 1991-es legkorábbi felvételein szintén szereplő Ian Olliver basszistával dolgozhatott, de besegített neki a Portishead-gitáros Adrian Utley is, akinek legutóbbi munkája – hogy a hatások köre igazán kerek legyen – a Rob Ellisszel már szintén dolgozó Anna Calvinak egy idei felvétele volt (The Heart Of You).

A vallásos déli környezetben örökbefogadottként felnőtt Mackenzie önértékelési problémáit, kapcsolatteremtési traumáit és félelmeit kíméletlenül feltáró új Torres-album – mely Amerikában május 5-én, Európában pedig 18-án kerül piacra – itt ezen a ma közzétett NPR-lejátszón már megjelenés előtt meghallgatható.

FRISSÍTÉS: az album számonként is!

.
a New Skin című Torres-dal még 2014 tavaszán Amerikában rögzített korai verziója, melyen Sharon Van Etten és a War On Drugs együttes frontembere, Adam Granduciel is közreműködik:

az albumot nyitó Strange Hellos kislemezdal klipje:

a Sprinter címadó számának videója és élő előadása zenekari kísérettel:

a Cowboy Guilt szólóelőadása az énekesnő brooklyni lakásában:

.
a címnélküli első Torres-album 2013 januárjából:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39