A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Trent Reznor & Atticus Ross: Watchmen End Credits – a háromlemezes filmzenealbumról

2019. október 24., 6:21

A Nine Inch Nails háromrészes lemezszériája (Not The Actual Events – 2016, Add Violence – 2017, Bad Witch – 2018), illetve David Bowie-, Todd Rundgren- és John Carpenter-átdolgozásai óta Trent Reznor neve tévéprodukciók kapcsán pörgött legtöbbet: a Black Mirror legutóbbi epizódjában Miley Cyrus által énekelt NIN-átiratok mellett ő komponálta a zenéjét a Bird Box című Netflix-filmnek és a Watchmen című új HBO-sorozatnak – amihez három albumot is bejelentett szerzőtársával, Atticus Ross-szal, és egy tételt már közzé is tettek.

Az angol Alan Moore/Dave Gibbons páros által megalkotott és sokak által minden idők legjobb szuperhősképregényének tartott Watchmen ​– Az Őrzők, melyből 2009-ben bravúros moziverzió is készült, a nyolcvanas évek közepén játszódott egy disztópikus alternatív történelemvonalon (ahol a vietnami háború megnyerése után még mindig Richard Nixon volt az amerikai elnök), míg a mostani tévészéria a képregénynek (és nem a filmadaptációnak) a történetét három és fél évtizeddel később folytatja (amikor már Robert Redford az elnök, és egy fehér felsőbbrendűséget hirdető terrorszervezet jelenti az egyik legnagyobb fenyegetést az Egyesült Államokban).

A Reznorék által készített kísérőzene három lemezre osztott anyagából a Watchmen (Music From The HBO Series) – Volume 01 album november 4-én, a Volume 02 november 25-én, a Volume 03 pedig december 16-án jelenik meg.

A számcímek közül egyelőre még csak az első lemez nyitó tételének címét árulták el (How The West Really Was Won), de az elsőként közzétett felvétel a végefőcímzene, ami a múlt vasárnapról hétfő virradóra bemutatott első epizód stáblistája alatt hallható kétperces téma után még további két és fél percnyi instrumentális zenét kínál – és az Oscar-díjas Reznor/Ross-páros szokásos filmzenéitől eltérően akár igazi energikus Nine Inch Nails-szám is lehetne.

a Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson és persze Robert Redford szereplésével készült új Watchmen sorozat előzetesei:

.
emlékeztetőül egy trailer a Zac Snyder által rendezett 2009-es moziverzióhoz. . .

. . .és annak egyik betétdala, a My Chemical Romance pop-punk feldolgozása a Desolation Row című Bob Dylan-szerzeményből:

a mozifilm a David Bowie-ról mintázott figurájának egyik jelenetében Bowie-t, Mick Jaggert és a Village People-t is bevillantotta:

Sun’s Signature – dalok a Cocteau Twins-díva Elizabeth Fraser duójától a Genesis-gitáros Steve Hackett-tel
máj. 17., 17:05
My Chemical Romance: The Foundations Of Decay – új dal nyolc év után
máj. 13., 2:54
Black Midi: Welcome To Hell – klipdal az új Hellfire album és a júliusi Kolorádó-koncert elé
máj. 9., 22:28
Kasabian: SCRIPTVRE – klip az új The Alchemist’s Euphoria albumhoz + Tom Meighan szólódalai
máj. 6., 9:00