A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Trentemøller feat. jennylee: Hands Down – klipdal a Warpaint basszistalányával

2017. június 1., 17:48

A mai nap nagyon erős új klipdalokban: a friss Foo Fighters-szám vicces videója (Run) és a Prophets Of Rage szupergrupp Michael Moore által rendezett klipje (Unfuck The World) – no meg az Arcade Fire nagy visszatérése (Everything Now) – mellett például Trentemøller is rögtön egy kisfilm kíséretében mutatja be új kislemezét, egy jeles meglepetés-vendégénekesnővel. Az elektronikától a posztpunkos hangzások felé tendáló dán producer tavalyi Fixion albumának videót kapó számai (River In Me, Redefine, Complicated, Sinus) közül kettőben is a Savages-frontleány Jehnny Beth énekelt, most pedig itt egy másik csajkvartett Jankájával, a Warpaint-basszistalány Jenny Lee Lindberggel, azaz jennylee-vel dolgozott (akinek Boom Boom című szólódalához már tavaly is készített egy remixet).

Jenny Lee régóta Trentemøller-rajongó, tavaly is nagyon örült a dán producertől érkezett remixnek, és most egy közös számra is felkérést kapott, melyben saját dalszövegét énekli (a posztpunkos zenei alaphoz illően egyik nagy példaképének, az épp kereken 60 éves Siouxsie-nak a stílusában) – és a Justin Tyler Close által rendezett videóban is ő a főszereplő.

borító a holnap megjelenő kislemezhez, melyen a Hands Down mellett az abból készült Trentemøller’s Blissed Out Mix is szerepel majd:

FRISSÍTÉS: Jenny Lee Lindberg így ír az új Trentemøller-kollaborációról Instagram-oldalán. . .

. . . ahol múlt hétvégén az új dalhoz is inspirációt adó punkhősnő, a 60. születésnapját ünneplő Siouxsie Sioux előtt így tisztelgett!

Happy bday to this queen bee … Thank you😘 #siouxiesioux #siouxsieandthebanshees

jennylibrary (@jennylibrary) által megosztott bejegyzés,

interjúnk Jenny Lee Lindberggel a 2012-es budapesti Warpaint-koncert idejéből magyarul itt olvasható

Griff & Sigrid: Head On Fire – klipduett + Scarlett – Holly Humberstone-feldolgozás
jan. 19., 19:15
A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21
Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45