A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Trevor Horn sztárproducer feldolgozásalbummal készül a karácsonyra, és ebben többek között Iggy Pop is segíti

2023. november 13., 19:05

December 1-jén jelenik meg Trevor Horn angol produceristenség új nagylemeze Echoes: Ancient and Modern címmel. A csupa feldolgozást tartalmazó nagylemezen, ami 1982 és 2012 közötti dalokból válogat, olyan közreműködők szerepelnek többek között, mint Iggy Pop, Marc Almond, Toyah és férje Robert Fripp, Seal, Tori Amos, Rick Astley és Lady Blackbird.

Bár 1979. szeptember 7-e előtt is már aktív volt az angol producer Trevor Horn, de széles körben ezen a napon vált ismert zenésszé, ekkor jelent meg ugyanis első zenekara, a The Buggles első és egyetlen igazán nagy slágere, a Video Killed The Radio Stars. A zenekar ugyan két év múlva a sikertelenség miatt ment a levesbe, a szám az alapművek közé sorolt és ott tanyázik napjainkban is. A következő zenekar viszont már nemcsak azt bizonyította, hogy Trevor Horn jó számokat ír, hanem azt, hogy nagy innovátor. Az Art Of Noise nagyot ütött, kultuszzenekar a mai napig. Nem véletlenül emelte be tagjai sorába Hornt 1980-ban a Yes zenekar, amivel aztán a producer 1983-ban nagyot gurított: ez volt a zenekar 11. nagylemeze, a 90125, rajta az Owner of a Lonely Heart című gigaslágerrel. A Yes újra menő zenekar lett.

Trevor Horn közben, mint producer is ontotta egymás után az első osztályú munkákat. Az ABC Lexicon of Love című bemutatkozó nagylemeze a zenekar legjobb albuma lett és maradt. Horn fedezte fel a Frankie Goes To Hollywoodot, a német Propagandát, és tette fel Sealt a poptérképre, de dolgozott együtt töbek között a Spandau Ballettel, Malcolm McLarennel, Grace Jonesszal, a Pet Shop Boysszal, Paul McCartneyval, Rod Stewarttal, Marc Almonddal, Mike Oldfielddel, Bryan Ferryvel és a zenekarok meg az előadók neveit még nagyon hosszan lehetne sorolni.

Trevor Horn 2019-ben kiadott már egy feldolgozásokat tartalmazó nagylemezt Reimagines the Eighties címmel, amin kedvenc nyolcvanas évekbeli számait dolgozta fel (köztük pár saját dalt is) olyan előadók társaságában többek között, mint Robbie Williams, Seal vagy a Simple Minds. 2023-ban pedig a megkezdett irányban folytatja: az Echoes: Ancient and Modern című albumra az 1982 és 2012 közt eltelt 30 év dalaiból válogatott össze 11-et, és azokhoz jó érzékkel választott énekeseket is. Feldolgozásra került például Billy Idoltól a White Wedding (Andrea Corr), a Frankie Goes To Hollywoodtól a Relax (Toyah Wilcox & Robert Fripp) vagy a The Carstól a Drive (Steve Hogarth).

Az első dal, amit Trevor Horn a nagyközönséggel is megosztott már teljes egészében, a Depeche Mode-tól a Personal Jesus, amit Iggy Pop ad elő. Egészen jól sikerült a kollaboráció a punkikon és a produceristenség között. Várjuk a december 1-jén megjelenő új nagylemezt.

Szerző:
Balettel foglalkozó dokusorozathoz készített zenét az Austra
dec. 11., 15:09
PJ Harvey karácsonyi ajándéka a rajongóknak egy új koncertfilm
dec. 10., 15:15