A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

TT: Love Leaks – Theresa Wayman, a Warpaint gitáros-énekesnője szólóban

2018. március 7., 15:20

Az amerikai Warpaintlányok a 2015-ös NWO/I’ll Start Believing maxival előkészített 2016-os legutóbbi Heads Up albumuk mellett külön is dolgoztak az utóbbi pár évben: Stella Mozgawa tucatnyi külöböző előadónak dobolt, a basszusgitáros Jenny Lee Lindberg a Right On! szólólemeze mellett egy Trentemøller-dalban is énekelt (Hands Down), Emily Kokal a hiphopköltő Saul Williams mellett tűnt fel (Burundi), a másik gitáros-énekesnő Theresa Wayman pedig a BOSS projekt 2015-ös kislemeze után most 2018 tavaszán már egy szólóalbumot is kiad TT név alatt.

Az 1980-as születésű Theresa a május 18-ra bejelentett LoveLaws című albumán a gitár-, basszus-, szintetizátorjáték mellett a legtöbb dal alapjait is maga programozta és a produceri munkát is maga végezte Ivan nevű fivérével, de azért kapott némi zenei segítséget a Warpaint-ritmusszekciótól, továbbá némi produceri támogatást Dan Carey-től (akivel már a 2015-ös BOSS-kislemezen is együtt dolgozott) és Money Marktól (akit a Beastie Boys köréből ismert).

És hogy milyen lesz a TT-lemez? „Visszafogott tempójú, elég szexi és egy kicsit érzelmes. Romantikus lélek vagyok egy olyan világban, ahol nehéz szerelmi kapcsolatot fenntartani. De arra is szükségem van, hogy egyedül lehessek, és nem erőltetem, hogy kapcsolatban éljek” – mondja a dalszerző-énekesnő, akinek van egy 12 éves fia is, így az rocker-művészélet és az anyaság összeegyeztetése is a témák közt szerepel a LoveLaws albumon, melyről elsőként a Love Leaks című dub/triphop számot hallhatjuk.

az album számlistája és borítója a helyes irányban:

TT: LoveLaws (2018)

01 “Mykki”
02 “I’ve Been Fine”
03 “Love Leaks”
04 “The Dream”
05 “Tutorial”
06 “Dram”
07 “Safe”
08 “Sassafras Interlude”
09 “Take One”
10 “Too Sweet”

.
ráadásként itt van Theresa Wayman 2015-ös kislemezdala is, a Hot Chip-dobos Sarah Jonesszal és az All We Are-frontlány Guro Giklinggel indított BOSS projekt élén megjelenet I’m Down With That, melynek Dan Carey volt a társszerző-producere:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39