A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Túl sok táncért pénzbírság jár a Parov Stelar koncertjén

2016. augusztus 7., 10:53

Az osztrák közigazgatási bíróság közel három millió forintnyi bírság evisszamenőleges kifezetésére kötelezi egy 2011-es, bécsi Parov Stelar koncert szervezőit, mivel a közönség túl hosszan és túl vadul táncolt, a bejelentettől eltérő elbírálási kategóriába lökve a rendezvényt.

parov+stelar+pukkelpop1

Közel tízezer euró, három millió forint kifizetésére kötelezték az osztrák Parov Stelar zenekar egy 2011-es, bécsi fellépésének szervezőit, miután az osztrák közigazgatási bíróság úgy ítélte, a rendezvény a fokozottan táncoslábú közönség miatt nem felelt meg a megelőzően engedélyezett kategória kritériumainak – számolt róla a Kurier. A 2011 július 1-én, a bécsi Rinderhalle-ban megrendezésre kerülő eseményt a szervezők koncertként jelentették be, a fellépés alatt a publikum azonban olyan hévvel és kitartással ropta az electro-swing együttes dalaira, hogy az estet a más elbírálás és adózási szabályok alá eső táncrendezvénnyé kellett volna nyilvánítani. A hivatalos indoklás szerint a köztudatban immár táncbírságként élő büntetés oroszlán részét a 8183,55 euró szórakoztatóipari adó adja, mely 818,36 euró késedelmi díjjal, valamint 163,68 euró pótlékkal válik teljessé.

Az eset abszurditását növeli, hogy Parov Stelar az elmúlt öt évben több ízben is fellépett már a Rinderhalle csarnokában, koncertjeik pedig egyetlen alkalommal sem voltak táncrendezvényként bejelentve. A zenekar legközelebb augusztus 11-én lép fel Budapesten, a Sziget Fesztiválon.