A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

„Turnézni olyan, mintha háborúba mennél” – Phil Collins visszahozná a Genesis-t is

2016. október 18., 12:36

Nem bízza a véletlenre, és ha már visszatér: leghíresebb együttesét is visszarángatná a színre Phil Collins, aki mindössze néhány hónap alatt vált önmagád nyugdíjazó zeneipari remetéből a leglelkesebb visszaesővé, aki ott folytatná a történetét, ahol több, mint egy évtizeddel ezelőtt abbamaradt.

philcollins1

Mintha semmi nem történt volna – mondta Phil Collins, miután a dobos-énekes bejelentette, 14 évvel ezelőtti ígérete ellenére mégis visszatér a porondra. Collins ezen fogadalmát csak 2007-ben, egy Genesis-összeborulás erejéig volt hajlandó a szőnyeg alá söpörni, melyet leszámítva valóban nem lépett közönség elé.

Jövőre azonban mindez megváltozik: Collins Not Dead Yet Live című turnéjával tér vissza Európába és koncertezik például sorban öt este a londoni Royal Albert Hall-ban. Ha mindez nem lenne elég, a dalszerző egy sajtótájékoztatóján feltett kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, a Genesis 2007-es összerántása lehetett volna az együttes esélye arra, hogy elbúcsúzzon a rajongóitól, ugyanakkor ez mégsem történt meg. Collins szerint okkal. „Olyasmibe nem vágnék bele, amely fellángolásként csak néhány hónapon át tartana ki. Ugyanakkor nem zárnám ki, hogy valami történni fog ezen a téren.”

Collins a Genesishez csak három évvel az együttes megalakulása után, 1970-ben csatlakozott, először dobosként, majd Peter Gabriel távozásával ő vette át a frontember szerepét. A zenekar teljes formájában 1998-ban hagyott fel a koncertezéssel, a tagok pedig szólóprojektreikre koncentráltak, Collins pedig több évtizednyi turnézást követően egyenest visszavonult. „Turnézni olyan, mintha háborúba mennél. Minél régebben vagy a fronton, annál könnyebben felejted el, mikor indultál és annál többet jut eszedbe, vajon hazatérsz-e valaha is.”

Phil Collins hozzánk legközelebb a kölni Lanxess arénában koncertezik egymást követő két este, 2017 június 11-12-én.