A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Twin Peaks: egy kis kedvcsináló

2017. május 16., 19:52

Az HBO David Lynch kultsorozata előtt tiszteleg egy különleges, hazai gyártású videóval!

1990 április 8.

David Lynch és David Frost tévétörténelmet írt.

Ezen a napon mutatták be a Twin Peaks című sorozatot, amely elméletileg egy bűnügyi történetet mesélt el, ám az alkotók fogták a jól ismert zsánereket (krimi, szappanopera, misztikus horror, romantika, gimifilmek) és csavartak rajta egyet. Ezzel a döntéssel pedig alapjaiban változtatták meg a tévézés jövőjét. Túlzás nélkül az egész világ arra az egyszerű kérdésre kereste a választ, hogy „ki ölte meg Laura Palmert?”

A Twin Peaks volt az első olyan sorozat, amelyet egy mozifilmjeivel elismeréseket szerzett filmrendező készített. Valódi moziélményt nyújtott a sorozat, és azt David Lynch is többször kihangsúlyozta, hogy ő valójában egy mozifilmet készített, csak több részletben lett bemutatva. A sorozat bebizonyította, hogy nem csak egyféleképpen lehet sorozatot készíteni. A Twin Peaks nélkül a tévészériák új korszaka sem született volna meg, amelyet ma már a harmadik televíziós aranykornak is nevezünk.

Az HBO a Robbit Creative-val közösen egy különleges videóval tiszteleg David Lynch és Mark Frost remekműve előtt, melyben Kovács Gellért Filmszerész ügynökként foglalja össze a Twin Peaks örökségét, s fokozza a hangulatot a folytatás előtt.

A 18 fejezetből álló új sorozat május 22-én indul exkluzívan csak az HBO-n és az HBO GO-n

Kredit

Rendező/vágó: Góg Emese / Robbit Creative

Operatőr: Borbély Ádám / HBO

Hangmérnök: Hunyadi Alex / HBO

Utómunka: Pernyeszi Barna / HBO

és akiknek még köszönet: Ecsery Ádám, Kozmér József, Pinczés-Pressing Ádám