A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

U2: The Little Things That Give You Away – ősbemutató a közelgő új Songs Of Experience albumról

2017. május 14., 8:32

A U2 a legutóbbi 2014-es Songs Of Innocence album 2015-ös turnéjának Patti Smith-szel és Eagles Of Death Metal-tagokkal közös párizsi zárókoncertjei után 2016-ban csak egy pár alkalmi/jótékonyági fellépést igazított a zenekar 40. születésnapjához, 2017-ben viszont a 30. évfordulóját ünneplő legendás The Joshua Tree sikerlemez egy rendes koncertsorozatot kapott. A most hétvégén indult turné első koncertjén akadt egy nagy meglepetés is: Bono és zenésztársai a teljes 1987-es lemezanyag (benne az élőben most először játszott Red Hill Mining Town) előadása mellett ráadásként már a közelgő új Songs Of Experience albumról is megtartották egy dal ősbemutatóját.

Az angol költőóriás William Blake (1757–1827) kétrészes Songs Of Innocence And Of Experience (Az ártatlanság és a tapasztalás dalai) verseskötetének analógiája és a 2014-es Songs Of Innocence albumhoz meghirdetett iNNOCENCE + eXPERIENCE turné nyomán is logikusan Songs Of Experience címmel készülő új U2-album a tervezettől eltérően végül mégsem lett kész a zenekar 2016-os nagy munkaévében (a hírek szerint Donald Trump nem várt elnökválasztásai győzelme miatt is át kellett dolgozni még az anyagot), és még most sem tudjuk a pontos megjelenési dátumát. Pár számcím azonban már kiderült az előző turné közbeni próbákról (Red Flag Day, Instrument Flying, Civilization) meg a 2015 végén és 2016 elején adott interjúkból: Landlady, Where The Shadows Fall, Tightrope, Much More Better, The Little Things That Give You Away – és ez utóbbi lett az első dal, amit már közönség is hallhatott május 12-én éjjel a vancouveri BC Place Stadiumban adott turnényitó koncert utolsó számaként, sőt háttérvetítésként feltűnt egy monokróm fotó is, mely a rajongók feltételezése szerint az új Songs Of Experience album borítóképe lehet.

a közelgő Songs Of Experience album The Little Things That Give You Away című dalának élő ősbemutatója:

.
az 1987-es The Joshua Tree albumról a Red Hill Mining Town című számot a zenekar most először adta elő élőben:

a dal Steve Lillywhite producer által jegyzett fúvósdús 2017-es mixe a múlt havi Record Store Day-re megjelentetett kislemezről:

.
két The Joshua Tree-szám, melyeket a U2 a nyolcvanas évek óta nem játszott élőben, egészen mostanáig: az Exit. . .

. . . és a Trip Through Your Wires című szám:

.
a 2017-es jubileumi The Joshua Tree turné beharangozó kisfilmje:

.
a turnényitó koncert számlistája, a középső szekcióban a teljes 11 számos The Joshua Tree lemezanyaggal és a végén két ráadásblokkal:

Sunday Bloody Sunday
New Year’s Day
A Sort Of Homecoming
MLK
Pride (In The Name of Love)

Where The Streets Have No Name
I Still Haven’t Found What I’m Looking For
With Or Without You
Bullet The Blue Sky
Running To Stand Still
Red Hill Mining Town
In God’s Country
Trip Through Your Wires
One Tree Hill
Exit
Mothers Of The Disappeared

Beautiful Day
Elevation
Ultraviolet (Light My Way)
One

Miss Sarajevo
The Little Things That Give You Away

.
FRISSÍTÉS: a turné második koncertjén, május 14-én Seattle-ben a Mothers Of The Disappeared című dalba a Pearl Jam-frontember Eddie Vedder és az angol Mumford & Sons-tagok is beszálltak!

.
FRISSÍTÉS 2: május 23-án a U2-tagok tévében is előadták The Little Things That Give You Away című dalukat, Jimmy Kimmel műsorában. . .

. . .ahol előtte az I Still Haven’t Found What I’m Looking For című 1987-es slágerüket is eljátszották gospeles körítéssel!

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47