A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

UFO-kutatás, üzemanyag kísérletek és Hitler teáscsészéje – világhírű zenészek bizarr hobbijai

2016. június 6., 15:29

A rocksztárság egész embert kíván, az egész ember pedig hagyományosan valamit, amely képes kiszakítani őt a mindennapokból. Az NME összegyűjtötte azokat a világhírű zenészeket, akik valami egészen meglepő módon kapcsolják ki a világot maguk körül, mikor épp nem a színpadon állnak.

Flea-Facebook

Flea – A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa nem rég rántotta le a leplet vadonatúj hobbijáról, a méhészetről, melybe rövid idő alatt igen mélyen sikerült beleártania magát. Flea saját elmondása szerint már több, mint kétszázezer nemesített méh nektárját gyűjti.

roger_daltrey_the_who_trout_fishing_

Roger Daltrey – A The Who frontemberének életében látszólag soha nem múló szenvedély a horgászat, mellyel az énekes már évtizedekkel ezelőtt elkezdett komolyabban foglalkozni. Daltrey a folyami halak nagy rajongója és úgy szól a fáma, képességeit sporthorgászi körökben is méltatják.

alex

Alex James – A Blur basszusgitárosát világ életében elvarázsolta a brit vidéki, esetleg a vidéki brit élet ideája, így amint megtehette, zöldellő mezőkkel körülvett farmházat vásárolt magának és nekilátott, hogy szabadidejét a lehető legegyértelműbb módon, sajtkészítéssel töltse ki.

gary-numan-443479

Gary Numan  – A brit elektropop-pionír egészen extravagáns múlttal rendelkezik, melyből pilótatudását átemelve sokáig tesztrepüléseket hajtott végre, mikor kiszabadult a szintetizátorok mögül.

jwu

Jack White –  Jack White egykori kárpitosműhelye analógiáját követve alapította a Third Man Records-t, mielőtt nekilátott a zeneipar lassú, de megkérdőjelezhetetlen megreformálásának. Ugyanakkor, azzal csak kevesen vannak tisztában, hogy a zenész mind a mai napig foglalkozik bútorokkal és otthoni berendezésein túl kiadójának nem egy ülőalkalmatosságát is saját kezűleg készítette vagy újította fel.

screen-shot-2015-08-07-at-12-23-48-pm

Charlie Watts – A Rolling Stones diszkrét bájjal megáldott dobosa stílszerűen autókat gyűjt, hogy néha igazán fura dolgokat műveljen velük. A zenekar 1969-es You Can’t Always Get What You Want című dalát a legenda szerint az ihlette, mikor Watts az együttes SuperHeavy albumának felesleges példányait beolvasztva, vajjal keverve kísérelt meg új típusú üzemanyagot létrehozni, sajnos kevés sikerrel.

david-lovering-ecolver

David Lovering – A Pixies dobosa önjelölt bűvész, aki mágikus képességeit a közjónak alárendelve nem mindennapi módon érte el, hogy a zenekar újjáalakuljon. Lovering egy szobában hívta össze a Pixies tagjait, hogy a basszusgitáros Kim Deal-lel karöltve eljátszák, mintha a klasszikus, félbe fűrészelt nő trükk tragédiába torkollott volna. A zenekar tagjai némi hiteles művér és hamis láb bevetése után elvileg rádöbbentek, mennyit is jelentenek egymás számára.

rodrod

Rod Stewart – Az öltönybe oltott brit énekes odavan a modellvasutakért, melyekből nem csak grandiózus kollekciót tart fenn, de azt csak kevesen tudják, hogy a Thomas, a gőzmozdony készítői bevallottan Stewartról mintázták a széria zöld, Percy, a kis gőzmozdony karakterét. Stewart köztudottan a turnékra is magával viszi kollekciójának egy részét, mely tárolására stábja minden esetben külön hotelszobát bérel.

cooper

Alice Cooper – Az énekes olyannyira megszállotja a golfnak, hogy egyik legismertebb slágere, a No More Mr Nice Guy is egy olyan játékpartnerről szól, aki szándékosan elhibázta az ütéseit csak, hogy Cooper a pázsiton is nyeregben érezhesse magát.

Lem-570

Lemmy Kilmister – A Motörhead egykori frontembere híres volt náci ereklye gyűjteményéről, melynek egyik legértékesebb darabja volt az a teáscsésze, melyből Hitler kedvenc, hibiszkusz és rózsatea párlatát fogyasztotta, éveken át, napi szinten.

robbie-williams-GBS-BM-Bayern-Amsterdam

Robbie Williams – Az énekes UFO-rajongása a kilencvenes évek béli Take That turné alatt csúcsosodott ki: zenésztársai beszámolói szerint Williams a turnébuszban állandóan X-Akták epizódokat nézetett velük, azt ecsetelve, valójában dokumentumfilmet látnak, melyet csak az emberekhez való feltűnésmentes eljuttatása végett címkéznek fikciónak.

ronnie-wood

Ronnie Wood – A Rolling Stones gitárosának nem kell magyarázni, mi az a szenvedély, kiváltképp, ha bélyeggyűjtésről van szó. Wood előző feleségétől való válásának egyik viharos fejezete során bizonyítottan – üvöltve – ultimátumot ajánlott, miszerint ő maga lemond a házukról, a kocsijukról sőt, még gyermekeik elhelyezési jogáról is, csak 1868-as Benjamin Franklyn arcképével díszített bélyegét biztonságban tudja.