A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Úgy tűnik, a szintise után a dobosától is megvált a Slipknot

2023. november 6., 13:05

Különös dolog történt a Slipknottal: vasárnap egy posztban bejelentették, hogy megválnak a dobosuktól, Jay Weinbergtől, majd pár óra múlva a posztot törölték. Úgyhogy most nem tudni semmit biztosra, bár hasonló már történt velük az idén, csak akkor a szintisükkel, és az akkori történések alapján a metálzenekar dobosa is ment a levesbe.

Vasárnap tehát az alábbi közleményt osztotta meg a Slipknot a közösségi médiában:

„Szeretnénk megköszönni Jay Weinbergnek az elmúlt tíz év során tanúsított elkötelezettségét és szenvedélyét. Soha senki nem pótolhatja Joey Jordison eredeti stílusát és energiáját, de Jay tisztelte Joeyt, közreműködött az utolsó három albumunkon, és mi, a banda meg a rajongók értékeljük ezt. De a Slipknot fejlődni akar. Ezért úgy döntöttünk, hogy kreatív döntést hozunk, és megválunk Jaytől. Minden jót kívánunk neki, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy mit hoz a jövő.”

Pár órával később a poszt eltűnt, és most mindenki azt találgatja, hogy akkor most tagja-e a zenekarnak Jay Weinberg vagy sem. A dobos 2014-ben csatlakozott a Slipknothoz, az alapító Joey Jordisont váltotta, aki egy évvel korábban lépett ki – majd 2021-ben elhunyt. Jay Weinberg utolsó fellépése a zenekarral egyébként két nappal a bejelentés előtt volt a mexikói Hell & Heaven fesztiválon. Hogy a távozása végleges, azt az támasztja alá, hogy idén júniusban ugyanez történt a zenekar billentyűsével, Craig Jonesszal. Kiadtak egy közleményt a közösségi médiás oldalaikon a távozásáról, majd pár órával később törölték azt, de Jones azóta sem tért vissza hozzájuk, nem tagja már a Slipknotnak, mint ahogy valószínűleg Weinberg sem. De ebben a számban, melynek pár hete jelent meg a klipje, még biztosan ő dobolt:

Szerző:
Balettel foglalkozó dokusorozathoz készített zenét az Austra
dec. 11., 15:09
PJ Harvey karácsonyi ajándéka a rajongóknak egy új koncertfilm
dec. 10., 15:15